Yakıt Deposu Nedir? Değişimi Kolay Mı?

1
5641
Az yakan arabalar

Yakıt deposu, yanıcı sıvıyı bir araç üzerinde güvenli bir şekilde depolamak için kullanılan bir tanktır. Yakıt deposunun kapasitesi, araç markaları ve modelleri arasında farklılık gösterir. Binek araç yakıt depoları, normalde 45 ila 65 litre yakıt tutacaktır. Daha küçük arabalar, alan ve ağırlık faktörleri nedeniyle daha büyük araçlara göre daha küçük bir yakıt deposuna sahipken, daha ağır araçlar fazla yakıt tüketme olasılıkları daha yüksek olduğundan ve büyük bir tanka sığacak ekstra alana sahip olduklarından daha büyük tanklara sahiptir.

Bazı 4WD’ler daha küçük bir ikincil depoya sahip olabilir veya 185 litreye kadar yakıt tutabilen uzun menzilli tanklara sahip olabilir. Bu tanklara, yakıt istasyonlarının az ve çok uzak olduğu bölgelerde sürüş sırasında ihtiyaç duyulur. Uzun menzilli tanklar, engebeli araziden geçerken delinme veya hasar olasılığını azaltmak için daha güçlü bir yapıya sahip olabilir.

Yakıt depoları zamanla hasar görebilir, delinebilir veya sızıntılara neden olabilir. Yakıt deposunun etrafından yakıt sızıntısı veya yakıt kokusu fark ederseniz – doldurma zamanı dışında – o zaman değiştirilmesi gerekebileceğinden yakıt deposunu kontrol ettirin.

Yakıt Deposu Nedir?

Yakıt depoları metal veya plastikten yapılmıştır. Metal tanklar durumunda, tankı oluşturmak için damgalı çelik veya alüminyum levhalar birbirine kaynaklanır. Plastik, kalıplanmış polietilen tanklar daha karmaşık şekiller alabilir ve bu, aksların ve / veya egzoz sistemlerinin etrafına sığabilecek bir tank oluşturmak için iyi çalışır. Daha yapılandırılmış teçhizat nedeniyle, plastik tanklar daha fazla çarpışma güvenliği sağlar ve daha iyi bir alan kullanımı sağlar.

Yakıt deposunun araç üzerindeki yakıt doldurma noktasına kadar uzanan bir borusu olacaktır. Ayrıca taşma durumu olması durumunda tankın tepesinde en az bir adet havalandırma veya vana olacaktır. Yakıt deposu aracın alt tarafına bağlanacak ve vidalanacaktır.

Yakıt deposu

Çoğu yakıt deposu arka aksın önüne yerleştirilmiştir. Bu, depoyu arabanın crumple zones(araçların ön ve arka kısmında kaza anındaki enerjiyi emmesi için tasarlanan bölge)uzak tutmak içindir. Şimdi hepsi aracın yan tarafında bulunuyor. Yakıt doldurma kapağı, yakıt depolamasının önemli bir parçasıdır ve yakıt sisteminin iyi çalışmasını sağlamaya yardımcı olduğu için iyi durumda olmalıdır.

Yakıt Deposunun Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

-Sızıntı

-Pas

-Hasar

-İçeride temizlenemeyen kirler

Yakıt Deposu Nasıl Değiştirilir?

Depodan yakıt boşaltılır. Depoya giren ve çıkan tüm yakıt hatları çıkartılır. Yakıt deposu çıkarılır ve yeni depo takılır. Kayışlar ve cıvatalar yeniden takılır ve sıkılır. Yakıt hatları yeniden takılır. Depo doldurulur. Sızıntı kontrolü yapılır.

Hatırlanması Gereken İpuçları

Yüksek derecede yanıcı malzemeler üzerinde çalışırken her zaman bir yangın söndürücü hazır bulundurulmalı ve çalışma alanının iyi havalandırılması gerekir. Depodan boşaltılan yakıt, depo değiştirilirken güvenli bir yerde uygun yakıt saklama kaplarında saklanmalıdır.

Yakıt Deposunu Değiştirmek Ne Kadar Önemlidir?

Yakıt fiyatları ve sızan yakıtın çevreye etkisi düşünüldüğünde maliyeti yüksektir. En iyisi çatlaklardan akıp gitmesine izin vermemek. Arızalı bir yakıt deposunun değiştirilmesinin güvenlik yönü önemli bir noktadır. Yakıt yanıcı bir sıvıdır ve uygun şekilde muhafaza edilmelidir, bu nedenle sorunları hemen gidermelisiniz.

2. El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here