Ana Sayfa Danışman Yelken Modu (Serbest Sürüş Modu) Nedir? Nasıl Çalışır?

Yelken Modu (Serbest Sürüş Modu) Nedir? Nasıl Çalışır?

0
7947

Yelken Modu ile Verimli Sürüş!

Otomobil teknolojileri gün geçtikçe gelişiyor. Gelişen teknolojiler kullanıcıların verimli sürüşler yapabilmesinin önünü açıyor. Özellikle yakıt sarfiyatı ile ilgili geliştirilen teknolojiler kullanıcıların ekonomisine katkı sağlarken, karbon salınımı noktasında çevreye de pozitif katkıda bulunuyor. Bunların yanında geliştirilen bu teknolojilerin otomobillerin ömrünü uzattığını da söyleyebiliriz. ”Yelken Modu” bir diğer adıyla ”Serbest Sürüş Modu” da bu teknolojilerden biri. Otomobilin ulaştığı belirli hızlarda devreye giren yelken modu sayesinde yüksek verimlilik değerlerine ulaşmak mümkün hale geliyor.

Yelken Modu (Serbest Sürüş Modu) Nedir?

Bir otomobil teknolojisi olan Yelken Modu’nun bir diğer ismi de Serbest Sürüş Modu’dur. Bu teknoloji otomobilin hareketi esnasında oluşan kinetik enerjinin kullanılmasını temel alır. Otomobilin belirli bir hıza ulaşması ile devreye giren bu mod sayesinde motor rölanti devrinde çalışmaya başlar ve otomobil salınım hareketi gerçekleştirir. Gerçekleşen bu salınım hareketinin yelkenli gemilerin hareket tipine benzemesi, teknolojiye ”yelken modu” adını vermiştir.

Yelken Modu (Serbest Sürüş Modu) Nasıl Çalışır?

Çeşitli marka ve modellerde bu modun farklı kullanım tiplerine rastlanabilir. Volkswagen marka otomobillerin kullanımını örnek olarak inceleyebiliriz. Serbest sürüş modu teknolojisine sahip Volkswagen modelleri 20 km/s hıza ulaştıktan sonra bu mod devreye girer. Serbest sürüş modu sürücünün ayağını gaz pedalından çekmesi ile devreye girer. Bu sırada motor ve şanzıman birbirinden ayrılır ve otomobil rölanti devrinde çalışmaya başlar. Bu sayede otomobil uzun mesafeleri sahip olduğu kinetik enerji sayesinde kat edebilir. En önemlisi de bu sırada ekstra bir yakıt tüketimine ihtiyaç duyulmadığı için ekonomik sürüşün önü açılmış olur. Sürücü frene bastığı takdirde ise sistem eski haline döner. Motor ve şanzıman birleşir ve motor devri yükselmeye başlar. Bazı markaların modellerinde 20 km/s değerinde devreye giren sistem, bazılarında 60 km/s itibariyle devreye girebilir. Ayrıca sistemin sürücü tarafından kapatılmasının mümkün olduğu modeller de mevcuttur.

Serbest Sürüş Modu ve Yakıt Ekonomisi

Serbest sürüş moduna sahip olan otomobiller 100 kilometrede 0.5 litre kadar yakıt tasarrufu sağlayabilirler. Bu durum sürüşün ön görülü bir biçimde yapılması ile de yakından ilgilidir. Gaz pedalına basmadan, salınarak sürüş yapılabilecek yollarda bu özelliğin kullanılması yakıt tasarrufunda bulunmanın önünü açar. Ayak gaz pedalından ne kadar erken çekilirse sistemin devreye girmesi o kadar kısa sürede gerçekleşir. Bu sayede salınım hareketi düşük yakıt tüketimini beraberinde getirecektir.

İkinci el satılık otomobil ilanları

Volkswagen Passat 2015 Test İnceleme ve Yorumları

HENÜZ YORUM YOK