Alışılmışın Dışında Olan Araç Donanımları II… Serimizin ilk bölümünde olduğu gibi bu içeriğimizde de markaların birbirinden farklı donanımlarını tanıtacağız. Otomobil severlerini etkilemenin en önemli noktası, üretilen araçların donanımlarıdır. Öncelikli olarak araç almak istediğimiz zaman, arabanın donanımına ve teknik özelliklerine bakmaktayız. Almak istediğimiz araçta standartların dışında donanımlara sahip olması, sürücü ve yolculara daha fazla konfor ve güvenlik sağlayacağının avantajıdır. Böylece bugünkü listemizde bulunan araba donanımları, tarihe ışık tutan ve insanları etkilemektedir.

Cadillac Brougham Torpido Gözü BarAlışılmışın Dışında Olan Araç Donanımları II

Cadillac her zaman prestij ve lüks ile eşanlamlı olmuştur. Ayrıca Cadillac, 1957 model yılı için ultra lüks Brougham’ı piyasaya sürdüğünde ilginç bir donanıma imza atmıştır. Böylece otomobil sever ve döneminde yaşayan insanlar için en büyük buluşlardan biridir. Dönemin trafik kurallarını ve alkol tüketim oranını göz önüne aldığımız zaman başarılı bir icattır. Cadillac, alıcıların hayal edebilecekleri her şeyi yapmayı planlamaktadır. Ayrıca sürücünün en kolay ulaşabileceği yer torpidodur. Torpido gözüne konulan alkol kiti sayesinde, insanların bar ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca mıknatıslı mekanizmaya sahip olan bardaklar, yolculuk anında sorun çıkarmamaktadır.

Oldsmobile Taşınabilir Radyo

Otomotiv endüstrisi, teknoloji ile birlikte doğru orantılı olarak ilerlemeye devam etmektedir. Özellikle bir dönem, markalar otomobillerin iç güvenliklerini sağlayamamıştır. Bu yüzden Oldsmobile’nin geliştirdiği taşınabilir radyo, en önemli icatlardan biridir. Ayrıca ister sahilde ister piknikte, sürücüler taşınabilir bir radyoya sahip olmaktaydı. Radyo dört pille çalışıyordu. Ayrıca tek bir hoparlöre sahipti. Gösterge paneline takıldığında radyo, sesini arabanın hoparlörüne göndermekteydi. Fakat ilerleyen yıllarda radyoların yine de sürekli çalınması ve satış eksikliğinden dolayı üretimden kesildi.

Toyota Buzdolabı Alışılmışın Dışında Olan Araç Donanımları II

“Alışılmışın Dışında Olan Araç Donanımları II” içeriğimizin son özelliği Toyota’dan gelmektedir. Fakat umutsuz bir model olmasına rağmen, 1984 model Toyota Van birçok sıra dışı özelliğe sahipti. Toyota, rakiplerinin ötesine geçebilmek için aracın içine buzdolabı ekledi. Bu sayede kullanıcılar, erzaklarını güvenli ve taze bir şekilde koruyabilmekteydi. Toyota Van, 1990 yılında güncellenen Previa’nın yerini alana kadar Kuzey Amerika’da büyük satış başarıları elde etti. Fakat Japon otomobil üreticisi Toyota, rakiplerinin ilerisine geçmeyi başarsa da buzdolaplarını üretimden kaldırmıştır.

İkinci El Toyota Minivan/Panelvan İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here