10 yıl içinde otomotiv sektöründe var olan ve diğer oluşabilecek sorunlar nelerdir? Mevcut yol sistemleri önceki yüzyıla benziyor ve siyah asfalt hüküm sürmeye devam ediyor. Dünya genelinde araç emisyonları her zamankinden daha yüksek. Hava kalitesiyle mücadele ederek iklim değişikliğini azaltma ve halk sağlığını iyileştirme çabaları hala devam ediyor. Gelişmekte olan ülkelerde trafik kazaları artmıştır ve trafik sıkışıklığı hem zengin hem de fakir ülkelerde ekonomik büyümeyi engellemektedir.

Trafik: ekonomik, çevresel ve halk sağlığı sorunu

– Trafik akışlarını izleyen ve yöneten yol sensörü teknolojileri çeşitli hükümetlerden yatırım almış olsa da, bu yalnızca kentsel alanlarda yoğunlaşan ve açıkça yetersiz olan birkaç gelişmiş pazarla sonuçlanmıştır.

– Akıllı telefonlardan, bağlı araçlardan ve karayolu altyapısından büyük miktarda veri toplanır. Ancak, bu verilerin işlenmesiyle ilgili gizlilik ve güvenlik endişeleri, bunların trafik akışını iyileştirmek için kullanılmasını ve paylaşılmasını engeller.

– Karayolu trafiğinin çevresel maliyeti artmaya devam ediyor.

Kirlilikten en çok etkilenen şehirlerin listesi, otomobil satışlarında% 4’lük bir artışla sera gazlarının% 50’sinden araçların sorumlu olduğu Mexico City tarafından yönetiliyor. Rio de Janeiro ve Bükreş de ciddi şekilde etkilendi.

– Ülkeler, araç üreticileri emisyonlardan kaynaklanan kirliliği azaltmada başarısız olduğu için 2015 Paris Anlaşmasındaki hedefleri tutturamadı. Karayolu taşımacılığından kaynaklanan CO2 emisyonları artmaya devam ediyor: 2015’teki sadece% 22’ye kıyasla 2030’da şimdi toplamın% 30’unu oluşturuyor.

– Araç egzozlarından kaynaklanan atmosfer kirliliğinin kötüleşmesi, astım, kronik akciğer tıkanıklığı ve kanser gibi kronik hastalıkların oluşumunu artırmıştır.

10 Yıl İçinde Otomotiv Sektöründe Oluşabilecek Sorunlar

10 Yıl İçinde Otomotiv Sektöründe Sorunlar; Elektrikli arabaların durgunluğu

– Tesla, Ford ve Toyota gibileri tarafından yönetilen bu markalar, elektrikli otomobil geliştirmeye önemli yatırımları sürdüren tek markalar, yani küresel araç satışlarının sadece % 4’ünü temsil ediyorlar. Benzinli ve dizel araçlar hakim olmaya devam ediyor.

– Ulaştırma yetkilileri ve araba şirketleri, elektrikli arabaların faydaları konusunda netler ancak şarj altyapısı için kimin ödeme yapması gerektiği konusunda anlaşamıyorlar. Bir yandan, hükümetler yollarda kritik miktarda elektrikli araç olana kadar yatırım yapma konusunda isteksizler. Öte yandan, özel sektör, halka açık yeterli şarj noktası olana kadar elektrikli otomobilin bir kitle pazar ürünü olmasını istemiyor.

– Devlet sübvansiyonlarının kaldırılması, elektrikli otomobil satışlarının düşmesine neden oluyor. Sektör, elektrikli otomobillerin fiyatını düşürmenin önündeki en büyük engel olan pil maliyetini azaltamadı. Bazı şirketler lityum iyon pillerle çalışmaya başladı, ancak yüksek enerji yoğunluğuna sahip kompakt ve güvenli pilleri piyasaya sürmek için yeterli bilimsel ilerleme sağlanamadı.

– Benzinli motorların süregelen saltanatı, dünya çapında şehirlerde hava kalitesini kötüleştirdi. Basra Körfezi ve Güney Doğu Asya’da, şehirlerdeki kirlilik seviyeleri resmi olarak tavsiye edilen seviyelerin on katıdır. Sebep: birçok ülkenin artan zenginliği, araç sahibi olma hayalini yaygın bir gerçekliğe dönüştürdü.

10 Yıl İçinde Otomotiv Sektöründe Oluşabilecek Sorunlar

Trafik mi hayat mı?

Ülkeler karayolu güvenliği teknolojisine yatırım yapmayı bıraktı ve dünya genelinde trafik kazalarının neden olduğu ölüm ve sakatlıkların sayısı, yılda sadece 1,25 milyon ölüm olan 2015’ten bu yana iki katına çıktı. Gelişmekte olan ülkelerde sorun, zayıf yol işaretleri ve hızlı kentleşme ve artan araç sahipliği ile daha da kötüleşen sürüş yasalarının zayıf uygulanması nedeniyle daha da kötüdür.

– Kendi kendine giden otomobiller, yol güvenliğini önemli ölçüde iyileştirme sözü verdi, ancak bir dizi kaza yasa koyucuların sürücüsüz otomobillerin seri üretimine izin vermesini engelledi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here