2000’lerin En İyi Hibrit Arabaları ve bu modellere ayrıntılı bir bakış…

Yirmi birinci yüzyılın ilk on yılı, hibrit teknolojinin ilginç bir kavram olmaktan çıkıp gerçek dünyada yollarda sürülürken kolayca bulabileceğiniz bir şey haline geldiği zamandır. Elektrikli bir arabanın ucuz çalıştırma maliyetini ve çevre dostu olmasını, geleneksel içten yanmalı bir aracın uzun menzili ve yakıt ikmali kolaylığı ile birleştiriyorlar. Elbette performans söz konusu olduğunda hibrit otomobiller hakkında yazılacak çok fazla şey yoktur. Bildiğimiz üzere iki ayrı motoru olan herhangi bir araç, tek bir motora sahip bir otomobilden çok daha ağır olmaktadır. Ancak her gün pratiklik ve ucuz işletme maliyetleri arıyorsanız, hibrit bir araç modellerinin karşısına rakip çıkarmak zordur. “2000’lerin En İyi Hibrit Arabaları” Adlı içeriğimizde Türkiye’de ve diğer ülkelerde satılan 2000’lere damga vuran hibrit araba modellerini tanıtacağız.

Hibrit araba modelleri, Türkiye’de alınabilecek en mantıklı arabalardan biridir. Bunun başlıca sebebine değinecek olursak elektrikli araç alt yapısı, Türkiye’de gelişmemiştir. Diğer içten yanmalı motora sahip olan araçlara baktığımız zaman benzine ve mazota her gün zam gelmektedir. Bu yüzden Türkiye’de araç sahibi olmak, dert sahibi olmak gibi bir düşünceye doğru ilerlemektedir. Özellikle artan vergiler, benzin fiyatları, elektrik fiyatları ve sayamadığımız diğer zamlara baktığımız zaman gerçekten de araç sahibi olmanın zor ama bir o kadar da değerli olduğunu anlayabiliriz. Hibrit motora sahip arabalara baktığımız zaman elektrikli ve içten yanmalı motorun beraber kullanıldığını görüyoruz. Böylece belirli hızlarda devreye giren elektrikli motor, sürüş performansını bozmadan aracın daha ekonomik boyutlarda yakıt tüketimine sahip olmasını sağlamaktadır.

Toyota Prius2000lerin En İyi Hibrit Arabaları

Birinden aklının ucundan bir hibrit araba düşünmesini isterseniz, ağzından çıkan ilk ismin Toyota Prius olması ihtimali vardır. Bunun iyi bir nedeni var; Prius, 1997’deki tanıtımından bu yana yabancı otomobil piyasalarındaki en popüler hibrit araçlardan biri oldu. Ayrıca kullanıcı yorumlarına göre genellikle çok güvenilirdirler ve hala mükemmel durumdalar. Yakıt ekonomisi ve işletim maliyetleri yönünden oldukça avantajlı olan Toyota Prius modelleri, bir dönem rakipsizliklerini sürdürseler de bir zaman sonra diğer markaların atılımlarıyla benzer hibrit araç modelleri de karşımıza çıktı. Ancak Toyota Prius 2000’li yıllara damga vuran hibrit araba modellerinden birid

Honda Insight2000lerin En İyi Hibrit Arabaları

Türkiye’de satılmayan araba modellerinden biri olan Honda Insight, tasarım olarak Türkiye’de satılan Honda Civic modeline benzemektedir. Ayrıca Honda Insight aslında Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya sürülen ilk hibrit otomobildir. 2000’li yıllarda ilki 1999’dan 2006’ya ve ikincisi 2009’da en arkada tanıtılan iki farklı nesile sahiptir. İlk nesli iki kapılı, iki koltuklu bir liftback modeldi. Daha sonra dört kapılı, dört koltuklu liftback yapıldı ve pratiklik için çok önemliydi. Sonuçta Japon otomobil üreticisi Honda’nın her ikisi modeli de çok güvenilirdir. Türkiye’de satılmadığı için pişman olduğumuz hibrit araç modellerinden biri olan Honda Insight, oldukça zevkli, ekonomik ve sürdürülebilir araçtır. Ayrıca Amerika’da şu anda 2022 model Honda Insight’ın başlangıç fiyatı 25.210 $’dır. Böylece hem aracın Türkiye’de satılmamasını hem de fiyatını kıskanıyoruz.

Honda Civic Hibrit2000lerin En İyi Hibrit Arabaları

Honda Civic, tüm dünyada en yaygın otomobillerden biridir. Bu nedenle Honda’nın hibrit bir versiyonunu da yapması şaşırtıcı değildir. Orijinal Civic Hybrid oldukça ekonomik ve sağlam bir araçtır. İlk nesilleri 2001’den 2005’e kadar, İkinci nesil 2006’dan 2010’a kadar sürdü ve üçüncüsü 2011’den 2015’te modelin durdurulmasına kadar sürdü. Pratik sürüşün ve ekonomik boyutunun ön plana çıktığı Honda Civic Hibrit, alıştığımız Civic sedan modelleriyle benzerlik göstermektedir. Aralarındaki en büyük fark motorlarıdır. Ayrıca Honda Civic Hibrit’in işletim maliyetlerinin daha ekonomik ve uygun olması, aracın en büyük avantajıdır.

Ford Fusion Hibrit

2000’li yıllara damga vuran ama Türkiye’de satışa sunulamayan bir diğer hibrit araç modeli de Ford’un Fusion hibrit modelidir. 2000’lerde iyi hibrit araçları piyasaya sürenler sadece Japon otomobil üreticileri değildi. Amerikan otomobil üreticisi Ford da hibrit oyununa girmiştir. Ford, 2010 model yılı için Fusion sedanlarının hibrit bir versiyonunu piyasaya sürdü. Ancak 2009’da piyasaya sürülmesinden bu yana Fusion Hibrit, 2000’lerin hibriti olarak bilinmemektedir. Bunu, 2013’te Ford’un 2020’de Fusion Hybrid’in fişini çekmesine kadar koşan ikinci nesil Ford Fusion Hybrid izlemiştir.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here