Daha çok genç alıcıların ilgisini çekmek için tasarlanan C30 ‘u, Volvo dört koltuklu bir spor coupe olarak tanımlıyor. Ancak aslında üç kapılı harika hatchback’tir. BMW 1 Serisi ve Audi A3 gibi birinci sınıf aile otomobillerine gerçek bir alternatiftir. İlk olarak 2006’da bayilerde göründü. 2010’da yapılan bir makyaj ile, ikonik farları ve keskin bir ön tasarımı ile geldi. 2014’de C30 üretimden kaldırıldı. Seçilebileceğiniz yalnızca iki donanım seviyesi var. SE Lux ve R-Design. Ayrıca manuel şanzımanlı dört silindirli 1.6 Dizel ve 2.0 benzinli motor seçenekleri var.

Sportif tasarımına rağmen C30’u sürmek BMW 1 Serisi , Renault Megane Coupe veya Audi A3 gibi rakiplerinin çoğu kadar eğlenceli değil. C30 kesinlikle kavrama veya gövde kontrolü sınıfında lider değilken, direksiyonunda ise his yok.

C30 Güzel Tasarımıyla Dikkat Çekiyor

Öne çıkan ızgarası ve güzel tasarımıyla Volvo C30, diğer Volvo modelleriyle aynı sportif ve modern yüze sahip. Olağandışı U şeklindeki cam kapak, çarpıcı arka lamba kümeleriyle çerçeveleniyor.  Retro esintili oranların ve açıların kalabalığın arasından sıyrıldığı inkar edilemez. R-Design versiyonları sportif bir tasarıma ve biraz ince detaylara sahip.

Volvo C30’un alışılmadık arka uç stili, bagaj kapak açıklığının dar ve eşiğin yüksek olduğu anlamına gelir. 251 litrelik bagajı küçüktür. Arka koltuklar katlanıyor. Ancak hacim sadece 894 litreye çıkıyor. Bu da yeni V40’tan ve 377 litre Megane gibi rakiplerinden önemli ölçüde daha azdır. Sadece iki arka koltuk var. Ayrıca dirsek ve diz mesafesi biraz dar. Yine de, geniş bir direksiyon simidi ayarı ve rahat koltuklar sürüş ortamının iyi olduğunun kanıtıdır.

Volvo Gerçekten Sağlam Otomobiller Üretiyor

Volvo, en son güvenlik yenilikleriyle ünlüdür. Tüm C30’larda standart olarak perde hava yastıkları, boyun ani hareket koruma sistemi, ISOFIX, çepeçevre emniyet kemeri ön gerdiricileri ve denge kontrolü bulunur. Volvo BLIS kör nokta bilgi sistemi ve park sensörleri, her alanda isteğe bağlı. Hem SE Lux hem de R-Design otomobilleri aktif virajlı Xenon farlarla birlikte gelir. Volvo C30, 2007’den beri satışta ve tüm motorlar ve bileşenler kendini kanıtlamış durumda.

İKİNCİ EL VOLVO C30 İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here