BMW M140i, Mükemmel yol tutuşu, altı silindirli motoru ve güzel tasarımıyla öne çıkıyor. Ayrıca onun lüks iç mekanı ve heyecan verici egzoz sesi de çok seviliyor. Fiyatı ise ucuz değildir. Aynı paralara daha mantıklı otomobiller alabilirsiniz. Ancak m140i, türünün tükenmesiyle son arkadan çekişli altılı silindirli hot hatch olabilir.

3.0 litrelik altı silindirli turbo motorun gücü artırıldı; 321 bg’den 335 bg’ye çıktı. Fark az olsa da, daha güçlü hissetmesine yardımcı olan ekstra 50 Nm torku da var.

m140i motor

M140i Günümüz standartlarına aykırı bir otomobil

Küçültülmüş dört silindirli motorlara yönelik eğilim tüm hızıyla devam ediyor. Ancak M140i kaybolduktan sonra bir daha asla altı silindirli sıcak hatchback görmememiz mümkün değil.

Alfa Romeo bize arkadan çekişli bir Giulietta planladığını söylesede, arkadan çekişli hot hatch’lerin vakti sona eriyor.

m140i

Sekiz vitesli otomatik şanzıman, yumuşak, hızlı vites değiştirmelerle, otomobilin mükemmel motoruna da çok uyuyor.

bmw m serisi iç tasarım

Konforlu ve sportif sürüş pozisyonu, direksiyonun arkasında da özel hissettiriyor. İç tasarımı sizi sarıyor. Lüks hissettiriyor ve yeni bilgi-eğlence sistemi de mükemmel. Sat-nav, tüm BMW’lerde olduğu gibi standarttır.

m140i

M140i için diğer iyileştirmelere, 10.7lt olan yakıt ekonomisini de içerir. Ancak ne kadar yüksek olsa da sonuçta 6 silindir 335 hp motoru var. Bu maliyete ek olarak yüksek vergileri de unutmayalım.

Bagajı oldukça büyük

360 litrelik bir bagaj (ve tabii ki kolayca erişilebilen arka koltuklar) ile M140i hatchback, M240i kardeş arabasından çok daha pratiktir. 343 litrelik bir bagaja sahip olan bir Volkswagen Golf R’den de daha büyüktür. Bu nedenle Golf’ün daha yumuşak sürüşü ve pratik iç mekanı olsa da daha iyi olduğu anlamına gelmiyor.

Alıcılar için M140i’nin için çok sayıda rakibi var. Honda Civic Type R, Volkswagen Golf R ve Ford Focus RS Hepsi harika arabalardır.

İKİNCİ EL BMW 1 SERİSİ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here