BMW i3, süper verimli bir güç aktarım mekanizmasıyla birleştirilmiş güçlü performansıyla hem eğlenceli hem de rahattır. Renault Zoe veya Peugeot e-208 gibi rakiplerinden daha özel görünmesini sağlayan şey benzersiz bir iç tasarım ile yapım kalitesidir.

Çağdaş görünümü ile BMW i3, geleneksel şehir araçlarından çok uzaktır. Bu sayede ilgi çekici bir sürüş deneyimi sunar. Ve i3’ün elektrikli güç aktarma organı etkileyici olsa da, iç mekanı ve tasarımı onu satın alabileceğiniz en kullanıcı dostu ve çekici elektrikli otomobillerden biri haline getiriyor.

i3 Teknik özellikleri

i3

İ3’ün iki versiyonu mevcuttur. 168 beygir gücünde standart bir model. Ve i3s, 181 beygir gücünde daha sportif bir modelden oluşur. BMW, artık pili hareket halindeyken şarj etmek için üç silindirli benzinli motorlar kullanan hibrit ‘menzil genişletici’ modelleri satmıyor.

Fütüristik his, iç mekanda devam ediyor. Arkadan menteşeli kapılar ve B sütununun olmaması sayesinde arka kısıma erişim kolaydır.

Gelişmiş bir uydu navigasyonu, iDrive dokunmatik 10 inçlik bir ekran, DAB radyo, eller serbest Bluetooth, müzik ve e-posta uygulamalarına erişim var. Harman Kardon ses sistemi ile de yükseltme yapabilirsiniz.

bmw i3

Sürücü ve yolcu için çok fazla alan var ve sürücü koltuğu ve direksiyon simidi için bolca ayarı bulunyor. Bu sayede rahat olmanın bir sorun olmayacağı anlamına geliyor.

i3’ler hala 1.290 kg ağırlığındadır. İ3, standart arabada 168bhp veya i3s’de 181bhp’lik bir elektrik motoruyla güçlendirilmiştir. Bu sayede tek hızlı sabit oranlı bir şanzıman aracılığıyla arka aksa bağlanır. Ve sıvı soğutmalı bir lityum iyon pil kullanır. Akü, arka kabin tabanına entegre edilirken, motor, bagaj tabanının altındaki boşluğun yarısını kaplıyor.

elektrikli bmw

Güçlü elektrik motoru ve ağırlığın daha da fazla şişmesini engelleyen karbon fiber yapısı ile BMW i3 şaşırtıcı derecede hızlıdır. Elektrik motorunun anlık torku sayesinde 7,3 saniyelik 0-100kmh süreye sahiptir.

İçi de gayet geniş

bmw i3 iç mekan

BMW i3, dört koltukludur. Arkada sadece iki emniyet kemeri vardır. Arkadaki yolcular, yalnızca bitişiğindeki ön kapı da açıkken açılabilmektedir. Çünkü arkadan açılan küçük kapılarından içeri girip çıkıyor. En azından ortada B sütunu olmaması, içeri girip çıkmayı çok kolaylaştırıyor.

Tüm koltuklar yerindeyken eşyaları 260 litre bagajın içine kolayca kaydırabilirsiniz. Koltuklar katlandığında kapasite 1.100 litreye çıkar.

Bmw i3 ikinci el fiyatları 550-600 bin tl civarlarındadır. Sıfırı ise 653.000tl’dir. Bu paraya daha mantıklı araçlar alabilirsiniz. Fakat dikkat çekmek istiyorsanız i3 alabilirsiniz.

İKİNCİ EL İ3 İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here