Merakla beklenen Lucid Air’in prodüksiyon detayları bugün açıklandı. 2021 Lucid Air, performans, verimlilik ve tasarımla ilgili önemli alanlarda EV ve lüks segmentlerde yer alır. Ayrıca yeni endüstri ölçütlerini belirleyen bu yeni saf elektrikli lüks sedanın teslimatları 2021 yılında yapılacak.

2021 Lucid Air

İç kabin alanını optimize etmek için Lucid’in kendi geliştirdiği EV güç aktarımının minyatürleştirilmesinden yararlanır. Air iç mekan tasarımı, Lucid Space Concept adlı devrim niteliğindeki bir otomotiv ambalaj yaklaşımının sonucudur. Konsept, Lucid Air ve yakında çıkacak Lucid araçlarının üzerine inşa edileceği Lucid Electric Advanced Platform (LEAP) mimarisinin merkezinde yer alıyor. Bu, eski otomobil üreticilerinin elektrikli araçlarında çok sık görülen mevcut “kullanıma hazır” çözümleri kullanmaz. Bu, gelişmiş EV yapımına yönelik bütünsel, temiz bir yaklaşımdır.

Lucid, eş zamanlı olarak daha küçük ama daha güçlü elektrik motorları üretiyor. Ayrıca tüm elektrikli güç aktarım mekanizmasının ambalajını önemli ölçüde geliştirerek, yolcular ve onların konforu için bu alanı geri kazanabiliyor. Bu, Lucid Air’in her yönüne gömülü olan hiper-verimlilik felsefesini enerjiden mekansal verimliliğe kadar genişletiyor. Benzeri görülmemiş bir menzil, pratiklik, performans ve lüks kombinasyonu sunuyor.

2021 Lucid Air; Verimli Lüks Elektrikli Sedan

Uzay Konsepti ayrıca, herhangi bir geleneksel otomotiv tasarım ipucuna dayanmıyor. Ancak Lucid Air için incelikle farklı ve modern oranlara katkıda bulunuyor. Bu sayede yolda tamamen farklı görünen güzel ve farklı bir araba ortaya çıkıyor. Lucid Motors’un tüm ürünlerinde değil, aynı zamanda markanın yarattığı perakende ve dijital deneyimlerde de saklıdır. Lucid aynı zamanda olayları farklı görme ve bu hayalleri gerçekleştirme fikrinden de ilham alıyor. Ayrıca Lucid, EV teknolojisindeki sınırları daima zorlamak için “İleriyi Hayal Etmek” için çabaladığını belirtti.

Verimli Lüks Elektrikli Sedan: Her Seviyede Yeni Standartlar

2021 Lucid Air; Rekor Kıran Performans ve Menzil

Lucid Air, çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli bir mimaride 1.080 beygir gücüne kadar çıkar. Bugüne kadar, 10 saniyenin altında 400 metre (çeyrek mil) hızına ulaşabilen tek elektrikli sedandır. Lucid Air’in gücü, tek bir şarjla 832 kilometreye kadar tahmini bir EPA menziline ulaşan mevcut bir genişletilmiş menzil özelliği ile tamamlanmaktadır.

2021 Lucid Air; Verimli Lüks Elektrikli Sedan

Dünyanın En Hızlı Şarj Olan Elektrikli Sedanı

Lucid Air, bir DC Hızlı Şarj ağına bağlandığında dakikada 32 km hızla şarj etme özelliğine sahiptir. Bu yönüyle şimdiye kadar sunulan en hızlı şarjlı elektrikli araç konumundadır. Lucid Air’lerini yolda gerçek dünya koşullarında şarj edenler için, bu sadece 20 dakikalık şarjla 483 km menzile dönüşebilir.

Yarışta Kanıtlanmış EV Pil Paketleri

Lucid Motors, kendi geliştirdiği, kompakt 113 kWh genişletilmiş menzilli pil paketini araçlarında sunar. Lucid’in pil paketi 10 yıllık deneyime ve 32 milyon kilometreden fazla gerçek dünya testine dayanmaktadır. Ayrıca dünyanın önde gelen elektrikli yarış şampiyonasında daha da geliştirilmiştir. Lucid’in yarışlarda kanıtlanmış pil teknolojisi, özel bir Pil Yönetim Sistemi (BMS) ve akıllı hücre ambalajına sahiptir. Ayrıca bu teknoloji birinci sınıf enerji yoğunluğu ile mükemmelleştirilmiştir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here