2021 Mercedes AMG C53 Görüntülendi

0
1175
2021 Mercedes AMG C53 Görüntülendi

Geçtiğimiz günlerde Mercedes tarafından yapılan açıklamalardan anladığımız kadarıyla C43’ün yerine yepyeni bir otomobil olan C53’e bırakacağını öğrenmiştik. Bu hafta ise 2021 Mercedes AMG C53 Almanya’daki testleri sırasında kamuflajlı bir şekilde görüntülendi.

Baştan aşağı yepyeni bir otomobil olarak karşımıza çıkarılması planlanan 2021 Mercedes AMG C53 ile ilgili henüz yeterli bilgiye sahip olmasak da tanıtımdan önce öğrenebildiğimiz bilgileri sizler için derledik.

2021 Mercedes AMG C53 tasarım

2021 Mercedes AMG C53 Performans

Otomotiv sektöründeki elektrifikasyon ve otonom sürüş devrimi ile birtakım özelliklere kaçınılmaz bir şekilde yeni AMG C53’te karşılaşacağız. Bunlardan ilk hibrit motor seçeneği olacak. En az bir plug-in hibrit versiyonun olacağı bilinen yeni Mercedes C-Serisi, çeşitli güç çıkışlarına sahip turboşarjlı, dört silindirli benzinli ve dizel motorlardan güç alacak. Ayrıca, motorun verimliliği artırmak ve emisyonları azaltmak için küçük bir elektrik motoru ve bir akü paketi (Mercedes’in EQ Boost) şeklinde hafif hibrit yardımı da alması bekleniyor.

Ayrıca arkadan veya dört tekerden çekişli versiyonları arasından da seçim yapabileceğiniz yeni 2021 Mercedes AMG C53 uyarlanabilir süspansiyon seçeneklerine de sahip olacak. Ayrıca All Terrain adı verilen yükseltilmiş süspansiyon seçeneği de standart olarak sunulacağı için zorlu arazi şartlarında bile Mercedes konforunu yaşayabileceksiniz.

Dış Tasarım

Casus fotoğraflarda da gördüğünüz gibi yeni AMG C53 köklerinden çok uzaklaşmamış. Ancak dikkatli bakıldığında fark edebileceğiniz gibi kabinin bir tık daha geriye yerleştirildiğini ve farların aşağı doğru açılı olduğunu fark edebilirsiniz. Fakat maalesef ki daha sportif ve agresif bir sima kazanan C53, arka kısmındaki ağır kamuflajı sayesinde daha fazla ipucu vermiyor.

2021 Mercedes AMG C53 Görüntülendi 2

İç Tasarım

Audi A4 ve BMW 3 Serisine doğrudan bir rakip olarak pazara girmesi beklenen AMG C53; tıpkı dış tasarımdan olduğu gibi iç tasarımında da Mercedes S Class’a dair izler taşıyor. Yeni Mercedes C Serisinin, S-Serisinde görmeye alışık olduğumuz ses kontrollü MBUX bilgi-eğlence sistemini, minimalist ancak oldukça kullanışlı gösterge panelini ve büyükçe bir dokunmatik ekranını içermesi bekleniyor.

2021 mercedes amg c53 fiyat

2021 Mercedes AMG C53 Fiyat

Sahip olduğu tüm yeni nesil teknolojilere ve modern tasarımına rağmen mevcut 2021 C Serisi fiyatlarında büyük bir değişiklik beklenmiyor. Avrupa pazarında 35.000 £ fiyat etiketine sahip olan Mercedes C Serisi’nin; 2021 yılında da aşağı yukarı benzer bir fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor. (Kaynak: Carwow)

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here