2021 Volkswagen Jetta GLI incelemesi! 2021 Volkswagen Jetta GLI, Golf GTI’yi popüler yapan ve Editörlerin Seçimi ödülünü kazandıran şaşırtıcı sürüş özelliklerine sahiptir. Hatchback daha hoş bir iç mekana sahiptir. Ancak daha geniş arka koltuğu ve daha büyük gövdesi sayesinde aslında daha pratik bir sedandır. Her iki VW, çekici bir manuel şanzıman veya daha hızlı vites değiştiren bir otomatik şanzımanla eşleşir. Motor güçlü bir 228 hp sağlayan turboşarjlı dört silindire sahiptir. Sedan estetiği, hot-hatch kardeşinden daha sakin, ancak en azından indirimli bir fiyata satılıyor. Çünkü GLI, GTI’dan çok daha ucuza mal oluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

GLI, motorunu Golf GTI ile paylaşıyor. Motor 228 beygir gücü sağlıyor ve 350 Nm tork ile turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli. Altı ileri manuel şanzıman standarttır ve yedi ileri çift kavramalı otomatik isteğe bağlıdır. Şanzımandan bağımsız olarak, hızlanma, standart Jetta’nın 147 hp motoruna kıyasla önemli ölçüde geliştirildi. Aslında, sedan aslında hem Golf R hem de GTI’yi geride bıraktı. Benzer şekilde, Jetta GLI, ister standart şoklarda isterse en üst seviye Otoban modeli için ayrılmış uyarlanabilir amortisörlerde olsun, hissettiren direksiyon, güçlü frenler ve uyumlu bir sürüş sağlar.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Volkswagen Jetta GLI; İç Mekan, Konfor ve Kargo

GLI, standart Jetta ile aynı temel geniş kabine sahipken, birkaç parça kırmızı süsler ile renklendiriyor. Baz S modelinde bile özelleştirilebilir iç ortam aydınlatması ve çift bölgeli otomatik klima kontrolü vardır. Ayrıca ısıtmalı ön koltuklar ve basma düğmeli pasif giriş gibi özellikler bulunur. Snazzier Autobahn versiyonu, 10.3 inçlik bir dijital gösterge kümesi ve elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu mevcuttur. Ayrıca panoramik sunroof ve havalandırmalı ön koltuklar da ekler. En sportif Jetta, arka koltukta ekstra bacak boşluğu sayesinde hatchback modelinden daha geniştir. Aynı şekilde, kompakt sedan, Golf’ün arka koltuğunun arkasına beşten daha fazla taşıma çantası (toplamda yedi) alabilen devasa bir bagaja sahip.

2021 Volkswagen Jetta GLI; İç Mekan, Konfor ve Kargo

Bilgi-Eğlence ve Bağlantı

6.5 veya 8.0 inç dokunmatik ekran ile her Jetta GLI, Apple CarPlay, Android Auto ile gelir. Ayrıca Wi-Fi hotspot ve iki USB bağlantı noktasını içeren kullanıcı dostu bir bilgi-eğlence sistemine sahiptir. Autobahn modeli, 400 watt, sekiz hoparlörlü BeatsAudio ses sistemi ve kablosuz şarj ile birlikte daha büyük ekrana sahip.

Bilgi-Eğlence ve Bağlantı

2021 Volkswagen Jetta GLI; Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Jetta GLI, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden ( NHTSA ) beş yıldızlı çarpışma testi derecesi aldı. Ancak yalnızca normal VW Jetta, Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü ( IIHS ) tarafından değerlendirildi. GLI, tüm modern sürücü destek teknolojisine sahip olmasa da, doğrudan rakiplerinden daha fazla standart donanıma sahiptir. Temel güvenlik özellikleri Standart ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme sistemleri içerir. Ayrıca Standart kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarısı içerir.

2021 Volkswagen Jetta GLI; Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

İkinci El Volkswagen İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here