Audi’nin kompakt spor sedanı güç, teknoloji ve lüksün bir karışımı olarak karşımıza çıkıyor. İşte 2022 Model Audi RS3 En Önemli Özellikleri…

Audi, en iyi hazırlanmış motorlardan bazılarıyla donatılmış ve eşit derecede güzel ve işlevsel tasarımlarla süslenmiş hızlı ve ikonik otomobillerin kapsamlı geçmişine sahiptir. Görünüm, performans veya özellikler olsun Audi’nin yüksek performanslı RS serisi, hem özellikler hem de performans açısından segmentinin en iyisi olduğunu kanıtladı. Audi RS3 2022 versiyonu, RS ailesinden gelen bütün genlere sahiptir. Böylece  Audi mirasını devam ettirmektedir. Alman otomobil üreticisinin kompakt spor sedanı, büyük marjlarla tüm rakiplerini geride bırakan güç, teknoloji ve lüksün bir karışımıdır. RS3’ün en son sürümü uzun bir özellik ve teknik özellik listesiyle birlikte gelirken aşağıda 2022 Audi RS3’te sevdiğimiz özellikleri sıralayacağız.

Rakipler Arasında En İyi Performans2022 Model Audi RS3 En Önemli Özellikleri

2022 Audi RS3, BMW M2 ve Mercedes-AMG CLA45 gibi rakiplerle doğrudan rekabet ediyor. Performans söz konusu olduğunda, yeni RS3 rakipleri arasında baskın olduğunu kanıtlamaktadır. BMW’nin spor serisinin giriş seviyesi modeli olan M2, 0’dan 100 km/s hıza 4.2 saniyede çıkmaktadır. Bu değer, BMW M2 serisini 2022 RS3’ten 1,7 saniye daha yavaş olduğunu gösteriyor. Benzer şekilde, Mercedes AMG CLA45, 4.0 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşmaktadır. Bu yüzden 2022 model Audi RS3, rakiplerinin en hızlısı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sanal Kokpit

Yeni RS3’ün lüksü ve saldırganlığını bir araya getiren yüksek teknolojili sanal kokpit, hızlı tempolu kompakt sedan üzerinde üstün bir komuta sağlayarak sürücünün deneyimini geliştirmektedir. Bilgi-eğlence sisteminden başlayarak, RS3’ün gerekli tüm istatistiklerini (rpm gibi) grafikler biçiminde ve güç ve tork yüzdeleri biçiminde gösteren standart bir 12,3 inç dokunmatik ekran sunulmaktadır. Bunlara ek olarak, sanal kokpit 0-100 hızlanmaları, G kuvvetleri ve tur süreleri gibi bilgileri de göstermektedir. Ayrıca motor sıcaklığı, yağ seviyeleri ve lastik basıncı gibi bilgileri gösteren RS monitör adı verilen 10,2 inçlik bir dokunmatik ekran daha bulunmaktadır. Bununla birlikte ilk kez Audi RS3, sürücünün vites değiştirme göstergeleri de dahil olmak üzere ilgili bilgileri görmesi için otomobilin ön camına ekran yerleştirdi. Bu sayede sürücü, yola konsantre olduğu zaman da bile araç hakkında birçok bilgiye ulaşabilmektedir.

Sınıfının En İyisi Spor Koltuklar2022 Model Audi RS3 En Önemli Özellikleri

Genel olarak sportif temaya uyan 2022 Audi RS3, üstün sürüş deneyimi sağlamak için yolcuları tamamen kucaklayan/saran birinci sınıf görünümlü, sınıfının en iyisi spor ön koltuklarla donatılmıştır. Özel Audi RS3 spor koltukları altıgen petek dikişli tasarımıyla sektör lideri Nappa deri ile kaplanmıştır. Ayrıca  iç mekan, tercih edilen vurgu rengine göre parlak siyah, kırmızı veya yeşil renkte tamamlanmıştır. Özel tasarım paketi, iç mekanın vurgulanan rengiyle uyumlu ince ayrıntılar bile sunmaktadır. Genel olarak spor koltuklar aşırı bir konfor duygusu sağlar ve lüks ile sportifliğin ikili doğasını sunar.

Premium İç Mekan2022 Model Audi RS3 En Önemli Özellikleri

2022 Audi RS3’ün sportif silüeti iç mekanda da devam ediyor. En seçkin ve birinci sınıf malzemelerle donatılmış yeni hızlı sedanın kabini, en üst düzeyde lüks ve sportifliğin görsel bir sergisidir. Karbon kaplamalı gösterge paneli ve orta konsol ile birlikte kırmızı, siyah ve ilk kez yeşil kontrast dikişler, kabinin genel görünümünü iyileştirmektedir. Örnek olarak AC havalandırmaları bile vurgu rengine uygun renkte tamamlanmıştır. Ayrıca özel bir tasarım paketi, hızlı sürüş sırasında direksiyon simidinin daha iyi gösterilmesi için düz tabanlı direksiyon simidi üzerinde saat 12 pozisyonuna uygun renkli bir şerit sunar.

Sürüş Modları

Yeni 2022 Audi RS3’teki yeni tork ayırma teknolojisi, heyecan verici sürüş modlarını ortaya çıkardı. RS Torque Rear modu, tüm sürüş torkunun ve gücün 1750 Nm’ye kadar tork ile arka tekerleklerden yalnızca birine gönderildiği, Audi tarafından sunulan tamamen yeni olan drift modudur. Bu özellik, yeni RS3’te pist dışı drift yapmayı daha da heyecanlı ve eğlenceli hale getirmektedir. Ayrıca RS performans modu olarak adlandırılan başka bir sürüş modu, özellikle pist performansları için entegre edilmiştir. Türünün ilk örneği olan RS performansı, özel bir motor ve şanzıman sistemi konfigürasyonuna sahiptir. Comfort, auto, dynamism, RS individual ve economic modlarının yanı sıra bu benzersiz sürüş modları, yeni RS3’ün sürüş deneyimini sonuna kadar yükseltiyor.

 5 Silindirli Motor2022 Model Audi RS3 En Önemli Özellikleri

“2022 Model Audi RS3 En Önemli Özellikleri” adlı içeriğimizin en önemli noktası, aracın motorudur. 2022 Audi RS3’ün kaputunun altında kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir şey var. Audi, RS3’ün üçüncü neslini Audi serisindeki en yarışçı kompakt sedan yapan türünün tek örneği yüksek performanslı 5 silindirli turbo şarjlı motoru piyasaya sürdü. Ödüllü 2,4 litrelik TFSI motor, her zamankinden daha fazla güç üretmektedir. Bu motor, 401 beygir güç ve 500 Nm maksimum tork çıkışı sağlıyor. Sonuç olarak Audi RS3’ün 0-100 Km/s değeri 3.8 saniyedir.

Ayrıca daha da kısa vites değiştirme süreleri ve etkileyici bir vites oranı dağılımı ile motorun gücünü mümkün olan en iyi şekilde kontrol eden daha çılgın 7 vitesli çift debriyajlı şanzımanla eşleştirildi.

İkinci El Audi RS İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here