2022 MotoGP’deki Güvenlik Aracı BMW M2 CS Tanıtımı, İncelemesi ve Hakkındaki Tüm Detaylar… 

MotoGP oldukça adrenalin dolu ve güvenlik önlemi gerektiren bir yarıştır. Elbette bazı riskleri bulunmaktadır ancak gelişmiş güvenlik önlemleri ve kullanılan araçlar, yarışlardaki riskleri minimuma indirmektedir. Bu yüzden safkan yarış arabası olan BMW M2 CS, MotoGP’deki profesyonel motosiklet sürücülerine liderlik edecek.H epimiz yeni çıkan MotoGP güvenlik aracı BMW M2 CS Racing’i çok fazla merak ediyorduk. BMW M güvenlik aracı filosuna yapılan bu en son satın alma, BMW’nin kuruluşunun 50. yıl dönümü kutlamalarında güvenlik aracına dönüştürülen safkan bir yarış arabasıdır. Otomobilde çarpıcı bir BMW M görünümü, yeni ön farlar ve tavana monte edilmiş bir ışık çubuğu var. Böylece aracın bir güvenlik için kullanılacağı kolaylıkla anlaşılmaktadır.

BMW sonunda orijinal M sembollerini taşıyan ilk aracı tanıttı. Elbette M2 CS Racing’in başlangıçta 3.0 CSL’de görülen mor, mavi ve kırmızı renklere sahip olması şaşırtıcı değildir.

BMW M2 CS’nin Dış Mekanı, Özel BMW M Logolarından Tasarlandı MotoGPdeki Güvenlik Aracı BMW M2 CS ön tasarım

Başlangıçta yarış pisti için geliştirildiğinden BMW, MotoGP Safety Car dönüşümü için ayarlamalar yapmak için küçük değişiklikler yaptı. M2 CS Racing zaten 444 bg’ye kadar üretebilen 3.0 litrelik çift turbo sıralı altı silindire sahip olduğundan, ince ayarlarla çok farklı boyutlara ulaşabilmektedir. Bilmeyenler için M2 CS Racing, standart yarış arabası gibi ön yüklü ve ayrı soğutmalı elektronik sınırlı kaymalı diferansiyele sahiptir. Ayrıca sağlamlık ve güvenlik için bir takla kafesine ve sekiz noktalı emniyet kemeri, Recaro koltuklar, bir yangın söndürme sistemi ve havalı krikolar gibi diğer yarış arabası özelliklerine de sahiptir. Ek olarak karbon tavan ve özelleştirilmiş parçaları, bu M2 CS Racing’i bir yol versiyonundan ayırmaya yardımcı olur.

BMW M2 CS Racing, çok çeşitli şampiyonalarda başarılı olmuştur. Safkan bir yarış arabası olarak, motosiklet yarışlarının zirvesinde güvenlik arabası olarak sahaya liderlik etmek için idealdir. BMW M CEO’su Frank van Meel, “MotoGP’nin Resmi Otomobili” olarak 24. sezonumuzu ve BMW M2 CS Racing’i bir güvenlik otomobili olarak ilk kez iş başında görmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi. BMW, resmi güvenlik aracı ortağı olarak 24. sezonuna girerken M2 CS Racing, M3, M4 ile sunulacak. Ayrıca yarışlar boyunca M5 CS, M8 Competition Gran Coupe, X5 M Competition ve BMW M 1000 RR güvenlik araçları da karşımıza çıkacak. Katar etkinliğinin ardından Endonezya GP ve Arjantin GP’sinde güvenlik araçlarını izleyebileceğiz. Sezonun son yarışı Ekim ayında Valencia’da yapılacak. Tamamen elektrikli BMW i4 M50, MotoGP’nin yanı sıra elektrikli motosiklet yarışması olan MotoE Dünya Kupası‘na da liderlik edecek.

Görsel Şölenler, MotoGP Seyircisini Bekliyor MotoGPdeki Güvenlik Aracı BMW M2 CS arka tampon

BMW’nin MotoGP’ye sunduğu güvenlik araçları elbette her zaman efsanedir. Ancak 2022 yılında MotoGP seyircisini çok farklı araçlar beklemektedir. Kişisel görüşlerimizi yansıtacak olursak BMW’nin elektrikli aracının nasıl bir güvenlik aracı olarak karşımıza çıkacağını merakla bekliyoruz. Bildiğiniz üzere MotoGP hem çok riskli hem de çok risksiz bir ekstrem yarış sporudur. Sporcuların ve pistin güvenliği sağlanmadığı sürece oldukça kötü sonuçlar karşımıza çıkmaktadır. Ancak gelişen teknoloji ve firmaların gerekli yatırımları, yarış dünyasında birçok farklı değişikliğe yol açtı. Bu değişikliler sayesinde profesyonel motosiklet yarışçıları, kazaları en az darbeyle ve sorunla atlatmaktadır. Sonuç olarak 2022 MotoGP’deki Güvenlik Aracı BMW M2 CS, motosiklet severlerin karşısına oldukça etkili tasarım ve yapısıyla çıkacak. Ayrıca birçok farklı BMW “Safety Car” gibi sporcuların güvenliğini sağlayacak.

İkinci El BMW M Serisi İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here