2023 Fisker Ocean, üretimi Avusturya’nın Graz kentinde ki karbon nötr fabrikasında başladı. Teslimatlar ise gelecek yıl olacak.

2023 Fisker Ocean Üretim Hedefleri

Henrik Fisker 2020 yılının Ekim ayında montaj Magna International ile geleceği belirsiz bir iş birliğine gitmişti. Sonunda uzun zamandır beklenen Ocean tamamen elektrikli beş yolcu kapasiteli SUV’nin resmi olarak üretimi başladı.

Fisker’in önceki aracı plug-in hybrid Fisker Karma, Ocean projesinden tamamen bağımsız.

Daha önce de belirttiğimiz gibi Ocean’ın üretimi Avusturya’nın Graz kentinde ki fabrikada başladı. Graz kentindeki Magna Steyr fabrikası aynı zamanda Mercedes-Benz G sınıfı, BMW 5 serisi, Z4, Jaguar E-Pace, I-Pace ve Toyota Suprayı da üretiyor.

Bu üretim tesisinde 2023 yılının ilk çeyreğinde ki üretim hedefi 300. 2. çeyrekte bu rakam 8.000 adete ve yıl sonuna kadar 42.000 adete kadar çıkması planlanıyor. Bunun ardında çoğu teslimatın da gelecek yıl yapılması planlanmakta.

Fisker Ocean Hakkında Kısa Bilgiler

Ocean Fisker tamamen elektrikli bir SUV olacak. 2023 Ocean serisinin giriş modeli ön tekerlere güç sağlayan tek elektrik motoruna sahip Sport versiyonu. Bu versiyon da yer alan elektrik motoru araca 275 beygir güç sağlıyor. Bu sayede araç 0’dan 100 km’ye 6.9 saniyede çıkacak.

2023 Fisker Ocean

Ultra, Extreme ve sınırlı sayıda üretilecek olan One versiyonu ise dört tekerden çekiş sistemine sahip. Çift elektrik motorlu bu versiyonlar ise toplam 550 beygir gücünde. En hızlı model 0’dan 100 km’ye 3.6 saniye gibi bir sürede çıkacak.

Bunun yanı sıra tüm modeller düşük yuvarlanma direncine sahip 20 inç jantlar ile beraber gelecek. Ayrıca performans lastiği olan 22 inçlik jantlık versiyonda mevcut.

Önden çekişli Ocean 925 kg çekebiliyorken, dört tekerden çekişli versiyonlar 1814 kiloya kadar çekme gücüne sahip.

Ocean ayrıca farklı boyutlarda bataryalar ile geliyor. Fisker bu bataryaların kapasitelerini ise açıklamadı. Tek motorlu önden çekişli model tek şarjla 402 km menzil vaat ediyor.

Ancak firma çift motorlu aracın menzilinin 563 km’yi aşacağını ifade ediyor. Araç ayrıca çoğı elektrikli şarj istasyonu ile uyumlu. Bunun yanı sıra Fisker kullanıcılara ücretsiz şarj desteği sağlamak için Electrify America ile ortaklık kurmuş.

2023 Fisker Ocean

Ocean şarj süreleri hakkında da resmi olarak bir açıklama yok. Ancak firma tavana monte SolarSky adını verdiği güneş panelleri ile ideal koşullar altında yıllık 3.218 km menzil vaat ediyor. Bunun iddiadan öteye gitmediğini de hatırlatmış olalım.

2023 Fisker Ocean Fiyatı

Teslimattan önce Ocean’ın başlangıç fiyatı 37.499 dolardan başladı ve 2023 yılı için bu model tükendi. Önde çekişli olan Sport versiyonu Touring Range donanım paketini kullanacak.

2023 Fisker Ocean

Henüz diğer modellerin çıkış yaptıktan sonra fiyatının ne olacağı bilgisi yok. Ancak sektör kaynakları tahmini olarak Sport versiyonunun 39.000 dolardan başlayacağını söylüyor. Ayrıca Ultra versiyonun fiyatı ise tahmini olarak 51.500 dolar.

Bunun yanı sıra Extreme ve sınırlı üretim One versiyonların fiyatı ise 70.500 dolar olacağı yönünde beklentiler mevcut.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here