2023 baharında gelmesi planlanan Ioniq 6, ilgili Ioniq 5’ten çok daha fazla menzile sahip olduğunu iddia ediyor.

Gelecek Yıl Üretime Başlayacak

Hyundai Ioniq 6

Hyundai’nin Ioniq EV serisi, 2023 Ioniq 6 sedan şeklinde başka bir giriş kazanıyor. Şık bir gövdeyle aerodinamik olarak optimize edilmiş dört kapılı Ioniq 6, Ioniq 5 ile birçok bileşeni paylaşıyor. Ancak tamamen kendine has bir stili var. Bununla birlikte Hyundai, 340 millik bir menzil tahmin ediyor ve ABD’de hem 225 hp tek motorlu hem de 320 hp çift motorlu AWD konfigürasyonlarında satışa sunuyor.

Hyundai, geçen hafta LA otomobil fuarında yeni 2023 Ioniq 6’yı gösterdi. Ayrıca bu elektrikli sedanın ABD versiyonu hakkında birkaç cazip ayrıntıyı daha duyurdu. İlk olarak en büyük anlaşma, Ioniq 5 kardeşini önemli bir miktarda geride bıraktı. Bununla birlikte tek motorlu versiyon için iddia edilen 340 millik menzil; bu model 303 mile kadar derecelendirilmiştir.

Serinin En İyisi mi?

Hyundai Ioniq 6

Ioniq 6’da 77,4 kWh pil paketi standarttır. Ayrıca en uzun menzile sahip sürüm 225 hp tek motorlu arkadan çekişli konfigürasyondur. Hatta isteğe bağlı 320 hp çift motorlu dört tekerlekten çekiş kurulumu, tahmini menzili 310 mile düşürür. Ioniq 6, diğer Hyundai ve Kia EV modelleriyle aynı E-GMP platformunu kullanıyor ancak düşük 0,22 sürtünme katsayısı, verimliliğine ve dolayısıyla tahmini menziline yardımcı oluyor. Hyundai, hala tam EPA sertifikasını beklediğini söylüyor, ancak bu tahminler ABD’ye özgü, bu nedenle nihai sayıların çok fazla değişmesi muhtemel değil. Gerçek dünyada neler yapabileceğini görmek için Ioniq 6’yı 75 mph otoyol menzili testimizde test etmeyi dört gözle bekliyoruz.

Ioniq 6’nın donanım seviyelerini veya fiyatlandırma ayrıntılarını henüz açıklanmadı. Ancak Hyundai, mevcut olacak renk seçeneklerini yayınladı.

Dış görünüm için seçenekler mat yüzeyli Gravity Gold, Onyx Black Pearl, Serenity White Pearl, Curated Silver metalik, Transmission Blue Pearl, Ultimate Red metalik ve Digital Green Pearl içeriyor.

İç mekan için, üç seçenek siyah, gri ve iki tonlu koyu yeşil ve gri kombinasyonunu içeriyor.

Özellikle Japon rakipleriyle karşılaştırıldığında, Hyundai’nin yeni modelleri bu kadar çabuk tasarlayıp piyasaya sürmesinin etkileyici olduğu aşikar. Hatta tüm rakiplerin takip etmesi gereken iyi bir kriter belirlemeli.

Hyundai Ioniq 6 First Edition: Hyundai’nin Yeni Logosuyla Karşınızda!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here