2023 Mercedes-Benz EQS modeli firmanın EQ markası altında ürettiği elektrikli otomobil serisinin en son modeli.

2023 Mercedes-Benz EQS Özellikleri

Mercedes’in EQE ve EQS Sedanlarının temelini oluşturan EQS, modüler elektrikli araç platformu üzerine inşa edilen ilk SUV.

EQS SUV modelinin iç kısmı oldukça geniş. Ayrıca EQS450+ versiyonu arka tekerleklere güç sağlayan 335 beygir gücünde elektrik motoruna sahip.

EQS580 versiyonu ise dört tekerden çekiş sağlayan ön ve arka tarafta yer alan elektrik motorları sayesinde 536 beygir gücü sağlıyor. Ayrıca bu versiyon 858 Nm tork güç üretiyor.

EQS SUV standart olarak ayarlanabilen havalı süspansiyon sistemi ve arka aks yönlendirme sistemi ile birlikte geliyor. Bunun yanı sıra SUV modelinde off-road sürüş modu yer alıyor.

Araç 107,8 kW gücünde bir batarya ile geliyor. Giriş seviyesi EQS450+ versiyonu bu batarya ile 490 km menzil vaat ediyor. Mercedes’in söylediğine göre 200 kW gücünde hızlı şarj cihazı ile bu batarya 31 dakika da %10’dan, %80’e çıkıyor.

İç Mekan

İç mekanda 17.7 inç boyutunda dokunmatik ekran bizleri karşılıyor. Bunun yanı sıra yolcu tarafında da 12.3 inç boyutunda yolcu ekranı bulunmakta. Gösterge paneli ise camla kaplanmış durumda.

2023 Mercedes-Benz EQS

Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak bulunuyor. Ayrıca Burmester ses sistemi ve kablosuz şarj cihazı da standart olarak geliyor. Bunun yanı sıra deri döşeme, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, panoramik açılır tavan diğer özellikler arasında. İsteyen kullanıcılar 56 inçlik Hiper ekranda tercih edebilirler.

EQS standart olarak beş yolcu kapasiteli iki sıra koltuk ile geliyor. Ayrıca üçüncü sıraya iki adet koltuk opsiyonel olarak eklenebiliyor.

Fiyatı

2023 Mercedes-Benz EQS SUV’nin taban fiyatı 105.550 $

EQS SUV üç farklı güç aktarma organı ve üç donanım seviyesinde geliyor. Bunlar; Premium, Exclusive ve Pinnacle.

EQS450 4Matic SUV versiyonu giriş seviyesi, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, deri iç döşeme ve Burmester ses sistemine sahip. Premium versiyonunun fiyatı 108.550 Dolar.

EQS580 4Matic SUV Premium versiyonu ise standart olarak gelen özellikleri ile fiyatı 127.100 dolardan başlıyor.

Sıfır KM Mercedes-Benz Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here