2023 Toyota Highlander 2.4 litrelik turbo şarjlı sıralı dört motoru 265 beygir gücünde. İç mekanda da pek çok güncelleme dikkat çekiyor.

2023 Toyota Highlander Tasarım Detayları

Highlander modeli farklı donanım paketleri ile birlikte piyasada olacak. Araç XSE versiyonu dört mevsim lastiklere sahip, siyah 20 inç jantlar ile birlikte gelecek. Bunun yanı sıra arka denge çubuğuna ve düşük sürtünmeli amortisörlere sahip olacak.

XSE versiyonuna daha sportif bir his vermek için firma, süspansiyonları özel olarak ayarladı. Böylece süspansiyon sistemi elektrikli hidrolik direksiyonla birlikte çalışıyor.

Highlander’in L ve LE versiyonlarında sekiz kişilik oturma yeri standart olarak geliyor. XLE ve Limited versiyonlarında ise yedi koltuk standart olarak gelirken, isteğe bağlı kaptan koltuğu tercihi yapılabiliyor.

Kullanıcılar ayrıca XLE Gas, XLE Hybrid ve Limited Gas versiyonları için ikinci sıra koltuk yeri tercihi yapabilecekler.

Araçta yapılan yeni güncellemelerden bir tanesi 12.3 inç ekran. Platin donanım paketinde ayrıca 11 hoparlörlü JBL ses sistemi bulunmakta. XLE ve XSE versiyonlarında 8 inç boyutunda çift ekran yer alacak. Bunun yanı sıra tüm versiyonlarda standart olarak elektrikli katlanır aynalar olacak.

Ayrıca XLE ve XSE donanım versiyonlarda standart olarak elektrikli bagaj kapağı bulunmakta.

L ve LE versiyonlarında ise 7 inç boyutunda yeni dijital bir gösterge paneli yer alacak.

Standart olarak bilgi-eğlence ekranının alt kısmında kablosuz şarj cihazı olacak. 2023 modelinde renk olarak daha önceki serilerde yer almayan yeşil rengi renk seçenekleri arasında olacak.

Motor Performansı

Highlander serisinde önemli motor güncellemeleri bulunuyor. Bunlardan belki de en önemlisi 2.4 litrelik turbo şarjlı dört silindirli motor. Bu motor sekiz ileri otomatik şanzımana sahip. Ayrıca bu motor 265 beygir gücü ve 420 nm tork üretiyor. Bu da önceki serideki motora göre %17 oranında bir performans artışı demek.

Bu motorun yakıt tüketimi ise 100 km de 9.41 litre olarak ölçülmüş.

Önden çekiş standart olarak gelen araçta ayrıca dört tekerden çekiş sistemine sahip versiyonlardan bulunmakta. Turbo şarjlı L, LE ve XLE versiyonları ön aksta tekerlerden biri kaydığında torkun %50’sinin arka tekerlere gönderen AWD sistemine sahip.

XSE, Limited ve Platinum turbo versiyonları ise Dinamik tork yönlendirme sistemine sahip olarak geliyor.

Toyota tarafından özel olarak geliştirilen AWD sistemi farklı sürüş modları vaat ediyor. Bu modları çift ekran üzerinden izleyebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bu ekranda tork dağılımını da görebiliyorsunuz.

Fiyatı

Toyota 2023 Highlander için resmi olarak fiyat açıklamasını da yaptı.

Turbo şarjlı motora sahip standart model L versiyonu 37.755 dolardan başlıyor. Platinum versiyonun fiyatı ise 50.410 dolara kadar çıkıyor.

Firma donanım paketleri için farklı fiyatlandırmalar yaptı. Buna göre, dört tekerden çekiş sistemi tercih edecek kullanıcılar 1600 dolar ek ücret ödeme yapmaları gerek.

Hybrid versiyonun fiyatı 41.555 dolardan başlıyor ve tam donanımlı Highlander Hybrid Platinum AWD versiyonunun fiyatı 53.760 dolara kadar çıkıyor.

Sıfır KM Toyota Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here