2024 Cupra Terramar Tanıtıldı!

0
451
2024 Cupra Terramar

İspanyol otomobil markası Cupra, yapılan etkinlik ile beraber 2024 Cupra Terramar modelini kamuoyuna duyurdu. Gelin detaylara birlikte bakalım…

Son İçten Yanmalı Otomobil

Cupra yaptığı etkinlik ile birlikte 2025 yılına kadar olan planlarını özetledi. Bu kapsamda üç yeni segmentte olan üç yeni aracını tanıttı. İlk olarak UrbanLebel ve Tavascan modellerini tanıtan marka, sonrasında 2024 Cupra Terramar modelini tanıttı. Söz konusu model markanın son içten yanmalı otomobili olacak.

cupra

2024 Cupra Terramar Tasarım

Cupra Terramar’ın tasarımında yeni üçlü elmas far imzası mevcut. Aynı zamanda otomobil, köşeli tasarımı ile birlikte hayli heybetli duruyor. Bir diğer yandan Terramar, Audi Q3 ile aynı altyapıya sahip olacak. Üstelik Macaristan’da Volkswagen Grub’un Györ fabrikasının hemen yanında üretilecek.

Otomobil hakkında paylaşılan bilgilerden anladığımız kadarıyla Terramar, 4500 milimetre uzunluğa sahip olacak. Aynı zamanda arka tarafında Cupra modelinin diğer modellerinde de gördüğümüz boydan boya olan stop ile büyük Cupra yazısı da Terramar’da kullanılmaya devam ediyor.

cupra terramar

Tasarım Çalışmaları Bitmek Üzere

Cupra tasarım sorumlusu Jorge Diaz, otomobilin tasarım çalışmalarının %99 oranında tamamlandığını belirtti. Ancak otomobilin iç mekânı hala gizli tutulmaya devam ediliyor. Bir diğer yandan Terramar’ın Audi Q3 ile birlikte üretileceğini de belirtelim. Üstelik model MQB platformu üzerine inşa edilecek.

Cupra Terramar’ın ön çamurluğunda ki şarj soketi ile birlikte plug-in hibrit bir kuruluma sahip olacağı kesinleşti. Üstelik otomobil, saf elektrikli gücü ile yaklaşık 100 kilometre yol alabilme kapasitesine sahip olacak. Bir diğer yandan markadan gelen açıklamalarda otomobilin saf benzinli versiyonlara da sahip olacağı belirtildi. Ancak ne yazık ki teknik detaylar hakkında detaylı bir açıklama yapılmadı.

Ön çamurlukta görülen şarj soketi ile beraber plug-in hibrit bir kuruluma sahip olacağı kesinleşen otomobil, saf elektrikli güç ile yaklaşık olarak 100 kilometre yol alabilecek. Bununla birlikte otomobilin saf benzinli versiyonlara da sahip olacağı belirtilirken; teknik detaylar hakkında detaylı bir açıklama paylaşılmadı.

Sonuç olarak, bizler 2024 yılında satışa sunulacak Cupra Terramar’a ait teknik özelliklerin ve son tasarım detaylarının 2023 yılında resmi olarak kamuoyuna duyurulmasını bekliyoruz.

Sıfır Km Cupra Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here