Bazı otomobil modelleri ile trafikte oldukça sık karşılaşmaktayız. Bazıları ise döneme özgü popülerliğini koruyor ancak yıllar geçtikçe trafikten kayboluyor. Diğer otomobil modelleri ise yıllar geçmesine rağmen hala trafikteki yerini korumakta. Hyundai üretimi Accent Era, bu otomobillerden bir tanesi. Türkiye piyasasına girdiğinde sedan yapısı, uygun fiyatı, ucuz parçası ve sorunsuz mekaniği ile gerek taksicilerin gerekse günlük kullanıcıların ilgi odağı oldu. Öyle ki emniyet güçlerinin otomobilleri de bir dönem boyunca Hyundai Accent Era modeliydi. Hatta modelin ülkemizde sevilmesinin ve bilinmesinin en büyük sebebi Behzat Ç.’dir. Gelin ülkemizde beğenilen Accent Era’nın 1.6 litrelik benzinli atmosferik modeline beraber bakalım.

Accent Era Ne Zaman Üretime Başladı?

2006 yılında üretimi başlayan model ülkemizde 1.4, 1.6 benzinli ve 1.5 litrelik dizel motorlar ile satışa sunuldu. 2009 yılında kendi sınıfında en çok satılan otomobil olmayı başaran Accent Era, LPG uyumlu atmosferik 1.6 motoru, uygun fiyatı ve düşük yakıt tüketimi ile kısa sürede araç satın almak isteyenlerin tercih ettiği bir model oldu. 3.Nesil Accent olarak ta bilinen model, sunduğu turbo dizel modeli ile hem dizel kullanıcılarının hem de benzinli atmosferik otomobil severlerin kalbini çalmayı başardı. Üstelik bunu yaparken LPG severleri de unutmadı.

Sade bir tasarıma sahip olsa bile tam bir uzak doğulu.

Donanım Paketleri Neler?

Accent Era ilk kez Türkiye’de satışa sunulduğunda 3 ana paket ile satın alınabiliyordu. Bu paketler Select, Team ve Start isimlerine sahiptiler. Start paketlerde elektrikli ayna, direksiyon tuşları, sis farı ve en önemlisi hararet göstergesi bulunmuyor. Hararet yapmaya yakın olduğunda araç kırmızı bir led yakarak şöföre durumu bildiriyor. Team paketinde ise ön koltuk arkalarında cep, ön sis farları, uzaktan kumandalı kilit-alarm ve direksiyondan kumandalı müzik sistemi bulunuyor. Daha üst donanım paketlerinde ise tercihe göre sunroof, bej iç döşeme, çelik jant bulunabiliyor. Ayrıca 2011 yılından itibaren satılan modellerde ESP standart olmuş durumda.

Taksi Era
Takside kullanmak demek gün içinde çok fazla marşa basmak demek. Bunu kaldıran bir yapıya sahip Accent Era 1.6 litrelik motoru ile.

Accent Era Motoru İle Neler Vaat Ediyor?

Yazımızda 1.6 litrelik atmosferik motorlu versiyonunu değerlendirdiğimiz Accent Era, 112 beygirlik güç ve 146 Nm tork üretiyor. 1133 kg olan model 112 beygir güç ile adeta uçuyor desek yalan olmaz. 0-100 hızlanmasını önden çekişli bir model olmasına rağmen sadece 10.2 saniyede tamamlayan Accent Era, LPG siz kullanımlarda dahi fabrika verisi olarak şehir içi 8.3lt/100km yakıt tüketimi değeri sunuyor.

Accent Motor
112 beygir 146 Nm tork üreten değişken subap zamanlamalı 1.6 litrelik motor, oldukça çevik bir yapı katıyor Accent Era’ya.

Nasıl Bir İç Tasarım Bizleri Bekliyor?

Satın aldığınız donanıma bağlı olarak bej veya koyu renklere sahip bir iç tasarıma sahip model. Eşya gözü olarak kullanıcılarını üzmeyen model, ön ve arka kapılarında eşya koymak için yerler sunuyor. El freninin arkasında bulunan yuvarlak göz arka koltuktaki misafirlerinizin eşyaları için güzel bir detay olmuş. Klima altında bulunan kapaklı göz, bozuk para ve benzeri eşyalarınızı koymak için kullanışlı bir yer. Parça olarak genelde sert plastik kullanan estetik olarak rahatsız etmiyor. 390 litrelik bagaj hacmi sunan model segment karmaşası yaşıyor. B segmenti ile C segmenti arasında kalan Accent Era yeterli bagaj hacmi sunmakta.

Accent Era İç
İç tasarım aldığınız pakete göre değişkenlik gösteriyor.

Behzat Ç. Kasa Accent 

Bir dönem ülkemizde yerli olarak üretilmiş olan model, ününü sadece yüksek satış rakamlarından elde etmiyor. Behzat Ç. dizisi ile de kendine bir çevre edinen model televizyonlara çıkmış ünlü bir otomobil. Otomobil fiyatlarının yükseldiği son zamanlarda tercih edebileceğiniz ekonomik bir model kendisi. Üstelik LPG ile 910.000 km görebilen bir motora sahip.

Accent Era Behzat Ç.
Amerikalıların Crown Victoria’sı varsa bizim de Accent Era’mız var.

2.El Accent Era İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here