Uzun süredir üretimlerine devam eden yapım şirketi Touring Superleggera, kısa süre önce en yeni modeli Aero 3’ü tanıttı. Aero 3 bir gösteri aracı ve göz kamaştırıcı, popüler Stratosphere Red boyasıyla Disco Volante Coupé Number One’ın liderliğini yapıyor.

Bugün Touring Superleggera, her biri benzersiz bir şekilde müşterinin şartnamesine göre hazırlanmış düşük hacimli ısmarlama motosikletler ve tek seferlik komisyonlar üretmektedir. Superleggera 1950’lerin başından beri zarafet, yüksek stil ile tasarlanmış aerodinamik yarış arabalarını günümüz modern teknoloji ile birleştirerek araçlar tasarlamaktadır.

Aero 3 Tasarımı

Touring AERO 3, Touring’in 1930’larda ortaya çıkan modern tarzının en güncel yorumunu temsil ediyor. En göze çarpan tasarım unsuru, vücudun saflığını bir bütün olarak tanımlayan gözyaşı damlası şeklidir.

Aero 3 Tasarımı

AERO 3, son derece başarılı Disco Volante ve Disco Volante Spyder’dan sonra Touring’in son serisindeki üçüncü aerodinamik modeldir.
Kokpitin içinde siyah yumuşak mobilyaların yanı sıra cilalı alüminyum, mat siyah alüminyum ve mat karbon fiber detay donanımları ve iç tasarımın ışıltıları, vurgular hemen göze çarpıyor.

Aero 3 iç tasarımı

En etkileyici kısımları, kabinde başlayan ve neredeyse arka tamponun sonuna kadar uzanan devasa bir dikey yüzgeci bulunan kuyruk kısmındadır. Kuyruğu ikiye ayırır ve ortada yüksek monteli fren lambasına sahiptir.

Aero 3 Tasarımı

Yukarıdaki fotoğraftaki kırmızı örnekte, arka rüzgarlık kanatlarının nereye yerleştirildiğini bilmek için açı işaretleri de var. Araç gövdesi, retro tarzdaki yüzgeci tamamlayan temiz ve yumuşak kıvrımlara sahiptir. Ancak araba yoğun ön fasya ile tutarlılığını biraz yitiriyor. İşleri karıştıran epeyce ızgara açıklığı ve çıta var. Yine de, neredeyse her açıdan güzel görünen benzersiz bir otomobil.

Aracın Dinamizmi

Zamanın onurlandırdığı Touring uygulamasına uygun olarak, AERO 3 daha geniş, uyumlu, ancak iyi tanımlanmış eğriler lehine sarsıcı, ağır açılı mimariden kaçınır. Yontulmuş yan kısımlar şekle dinamizm katıyor ve güç öneriyor ve büyük, kaslı kaput canlandırıcı performans vaatleriyle hayal gücünü genişletiyor.

 

Aero 3‘ün gövdesi karbon fiber kabuktan yapılmıştır. Teknik özelliklere ve oranlara bakıldığında, donör arabanın şu anki Ferrari 812 Superfast ve 812 GTS’nin öncüsü olan Ferrari F12berlinetta olduğu oldukça açık.

Aero 3 dinamizmi

Önde 730 beygir güç ve 509 pound-feet (~690 Newton-Meter) tork üreten 6.2 litrelik bir V12’ye sahip. Yedi vitesli sıralı otomatik şanzıman kullanır ve gücü yalnızca arka tekerleklere gönderir.

Sadece 15 adet Aero 3 üretimi yapılacak. Touring Superleggera, her arabanın müşteri için özel olarak üretildiğini ve spesifikasyondaki farklı tercihlerin farklı maliyetler getirebileceğini belirttiğinden herhangi bir fiyatlandırma verilmiyor. Yani, temelde, her biri gerçekten çok pahalı olacak. Bir tane alabilenler için, Touring Superleggera bir donör araba aldıktan sonra yaklaşık altı ayda tamamlayabilir.

Fotoğraf Galerisi

İkinci el otomobil ilanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here