Akü Nasıl Şarj Edilir: Araçtan Araca

3
3621
Akü biterse

Aracınız çalışmıyor ve sorunun akü kaynaklı olduğunu fark ettiniz. Peki araçtan araca akü nasıl şarj edilir? Aküyü şarj etmek için neler lazım? Her zaman böyle bir durumda kalmamayı diliyoruz. Eğer arabamızın aküsü biterse onu nasıl hayata döndüreceğimizi bilmeliyiz. Bugün, arabam.com’da size arabanızın aküsünü başka bir arabadan nasıl şarj edeceğinizi anlatacağız.

Akü Nasıl Şarj Edilir?

Akü nasıl şarj edilir

Başlangıç ​​olarak, sürece başlamadan önce sahip olmamız gereken tüm temel gereksinimleri bilmemiz gerekir. Aşağıda, başka bir araba aküsünün yardımıyla arabanızı başarılı bir şekilde çalıştırmak için gereken öğelerin bir listesi bulunmaktadır.

  1. Akü takviye kablosu
  2. Yalıtımlı eldivenler
  3. Ve aküsü şarjlı olan başka bir araba

Başlangıç

Ellerimizi bataryaya koymadan önce, herhangi bir şoku önlemek için durumunu kontrol etmeliyiz. En önemli iki faktör, pilin herhangi bir asit sızdırmaması ve gövdesinde gözle görülür çatlakların olmamasıdır.

Artık herhangi bir aksilik olmayacağımızdan emin olduğumuza göre, sürece başlayabiliriz. Aküsü dolu olan araç, bitmiş akülü araca paralel veya birbirinin önüne bakacak şekilde park edilmelidir.

Şarj oluyor

Her iki araba da konumlandırıldıktan sonra, her iki arabanın kaputunu açın ve sırasıyla Artı (+) ve Eksi (-) sembolleri ile gösterilen pozitif ve negatif terminalleri not edin. Kabloların takılma sırası büyük bir fark yaratır, bu nedenle işler ters giderse potansiyel bir hayati tehlike oluşturan duruma yol açabileceğinden dikkatinizi dağıtmayın.

Bağlantıya, pozitif takviye kablosunu (genellikle kırmızı renklidir) bitmiş pile, ardından da şarj edilmiş pile bağlayarak başlayın. Bu adımı, negatif kabloyu (genellikle siyah renkli) şarj edilmiş aküye, diğer ucunu da aküsü boşalmış aracın şasisine bağlamak takip eder. Araçtaki boş akünün temas noktasında boya veya pas olmadığından emin olun.

Az Kaldı

Devam edin ve aküsü dolu olan aracı çalıştırın. Takviye kabloları enerjiyi daha sonra şarjı bitmiş aküsü olan araca aktaracaktır. Her iki arabanın da aynı durumda en az beş ila on dakika boşta kalmasına izin vermenizi öneririz, böylece bitmiş pil kendi başına bir şarj oluşturabilir. Unutmayın, bitmiş pilin tamamen şarj edilmesi oldukça uzun sürecektir.

akü nasıl şarj edilir

Başarılı olduktan sonra, bağlantı kablolarını bağlandıkları sıranın tam tersi sırada çıkarın. Bu, herhangi bir kıvılcım veya kazayı önleyecektir. Her iki kablo da çıkarıldıktan sonra, alternatörün aküyü şarj etmesi için, bitmiş akülü aracın beş ila on dakika daha boşta kalmasına izin verin.

Görev başarılı!

Arabayı bir süre boşta bıraktıktan sonra, arabayı yaklaşık 20 dakikalık küçük bir sürüş için çıkarmanızı öneririz. Bu, aküye kendini biraz daha şarj etme fırsatı verir, böylece bir dahaki sefere arabayı tekrar çalıştırdığınızda aynı durumla yüzleşmek zorunda kalmazsınız.

Araba Kaç Gün Çalışmazsa Akü Biter?

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here