Bir İtalyanın Doğuşu-Alfa Romeo

0
947

OTOMOTİV TARİHİNE YÖN VEREN ALFA ROMEO’NUN HİKAYESİ NEYMİŞ?

24 Haziran 1910’da Anonima Lombarda Fabbrica Automobili yani ALFA İtalya’nın Milan şehrinde temelleri atıldı. ALFA’nın ilk aracı İtalyan mühendis ve tasarımcı Giuseppe Merosi tarafından geliştirilerek tasarlanmıştı. Günümüzde bu değerler pek olmasa da üretilen bu aracın 24 HP gücü vardı. Bundan çok değil beş yıl sonra yine bir İtalyan mühendis aynı zamanda da bir girişimci olan Nicola Romeo şirketi satın alarak şirketin adı Alfa Romeo olarak değiştirdi. Koyulan bu isim otomobillerinin en saf halini gösteren bir anlama gelmektedir.

Araç geliştirme konusundaki eşsizliği dünya geneline bakıldığında çoğu araç üreticilerine öncülük etmiştir. Logosu milyonlarca araç tutkunu için sürüş duygularının en saf halini betimlemesiyle alışılmışın dışına çıkılmıştır.

ALFA ROMEO: YILLARIN VE YOLLARIN YARIŞ ARABASI

Alfa ,kurulduğundan bu yana mühendisleri tarafından geliştirilen motorlar ve aksamlarıyla dünya çapındaki yarışlarda büyük roller kazanmıştır. Quadrifoglio logosunun altında yatan güç Targa Florio, Mille Miglia ve Le Mans gibi efsanevi yarışlarda galip gelerek isminin hakkını dünyaya göstermiştir.

Gelin birlikte bu şampiyonluklara bakalım…5 dünya birinciliği kazandı:

1925 yılında P2 ile ilk GP Dünya Şampiyonluğu, Alfa için özel bir yeri olan 158 ve 159 Alfetta ile ilk iki F1 şampiyonluğu, 33 TT 12 ile 1975 Dünya Üreticiler Şampiyonluğu ve 33 SC 12 ile 1977 Dünya Spor Şampiyonluğu kazanarak kupasını müzeye götürmüştür..Alfa Romeo üstün P3, harika 6C 1750, unutulmaz 8C ve mükemmel 155 V6 TI DTM ile motorlu araç yarışlarında ise izleyenlerin unutamayacağı galibiyetler kazanmıştır.

SEKTÖRÜN CAN DAMARI

Yüzyıllardır yalnızca araç üretimiyle yetinmedi, onlara yeni karakterler yükledi. Her model çok güzel, etkileyici ve kullanıcı  odaklı sürüş deneyimi için tasarlandı. Üretilen sadece bir araba değildi. Onlar için insanların hayatlarını bile Alfalar içinde geçmelerini istemişlerdi.Bu neticede , azimli bir teknolojik çalışmaların, mühendislik gelişiminin ve üretimdeki kusursuz İtalyan mükemmelliğinin sembolü haline gelmiştir.Herkes tarafından inkar edilmeyen  1900, Giulietta, Giulia, 1600 Spider Duetto, 75,159,156,Brera,Mito, 164, 147 gibi ikonik yol modellerine sahip Alfa Romeo’nun gerçekten içinde araba heyecanı olan insanlar için en sevilen marka olma yolunda bence doğru adımlar atmıştır.

İkinci El Alfa Romeo İlanları

Kaynak: Alfa Romeo

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here