Alman Otomobil Markaları Nelerdir ?

4
57380

Alman otomobil markaları ülkemizde belki de en çok tercih edilen araçlardır. Genel olarak ülkemizde Alman mühendisliğine dayanan araçlar güvenilir ve belli bir kalite üzeri olarak görülür. Yazımızda sizler için ülkemizde satışı yapılan Almanya merkezli otomobil markalarını derledik.

 

Alman Otomobil Markaları

Günümüzde büyük firmaların giderek tüm markaları ellerinde toplamaya başlamasıyla beraber menşei kavramı değişmiş durumda. Ancak yine de Almanlar bir markayı sonradan satın alsalar dahi onun kalitesine ve mühendisliğine çok hızlı ve doğrudan etki ediyorlar. İşte Alman otomobil markaları.

Mercedes-Benz

1926 Yılında Karl Benz ve Gottlieb Daimler tarafından Almanya’da kurulan Mercedes-Benz günümüzde de en prestijli araç markaları arasında yer alıyor. Ülkemizde de sadece binek araç kategorisinde değil birçok kategoride en çok tercih edilen araç markalarından birisi olmaya devam ediyor.

 

BMW

1916 Yılında Münih’te kurulan ve kurulma amacı uçak motoru üretmektir. 1928 Yılından sonra otomobil üretimine de dahil olan marka günümüzde Avrupa ve Amerika içerisinde Mercedes-Benz ile kıyasıya bir rekabet içerisindedir. Ülkemizde de sıkça bunun tartışması yapılmaktadır.

Volkswagen

1937 Yılında tek model halk arabası üretimi için dönemin sosyalist yöneticileri tarafından kurdurulmuştur. Volkswagen Almanca halkın arabası manasına gelmektedir. Günümüzde dünyanın en büyük otomobil üreticisi konumunda olan Volkswagen Grubu birçok markanın  da sahibidir. Türkiye’deki Alman otomobil markaları listesinde de önemli bir yere sahiptir.

Audi

Bir diğer Almanya merkezli şirket olan Audi ülkemizde çokça sevilen bir markadır. Audi, Volkswagen Grubu’na aittir.

Opel

Almanya merkezli bir marka olmaya devam etse de şu an Opel Fransız PSA Grup’a aittir. Türkiye’de ekonomik olması ve de sağlam bir alman arabası olması sebebiyle çokça tercih edilen bir markadır.

Alman otomobil markaları

Seat

İspanya Devleti tarafından 1950’de kurulan SEAT zaman içerisinde özelleşmiş ve Volkswagen Grubu’na geçmiştir. Günümüzde Alman teknolojisi ile üretilen modellere sahiptir.

Alman otomobil markaları

Skoda

1895 Yılında Çekya’da kurulan Skoda çok eski bir otomobil üreticisidir. Siyasi konjektür ve çalkantılı ekonomik dönemler sebebiyle uluslararası bir ortak arayışna girdiler. Volkswagen Grubu da bu çağrıya cevap vererek Skoda’yı kendi bünyesine kattı.

Porsche

Stutgart merkezli bir spor araba üreticisidir Porsche. Birçok otomobil sporunda adını altın harflerle kazımış bir marka olan Porsche’nin %52 hissesi Volkswagen Grubu’na aittir. Ülkemizde de lüks otomobilleri ile hayranlık uyandırmaktadır.

Alman otomobil markaları

Smart

Mercedes-Benz tarafından 1994 yılında küçük şehir arabaları yapmak amacıyla ortaya çıkarılmış bir markadır. Ülkemizde halihazırdaki sayısı çok olmasa da giderek satışı artan bir markadır.

Alman otomobil markaları

İkinci El Araba İlanları

4 YORUMLAR

  1. Arkadaslar bizde opel vectra c 3.2 gts var araba cok iyi 0dan 100klm 7saniyede cikiyo ben kastamonuda yasiyorum kastamonuda sabece 3 kiside var onlardan biride biziz araba cok iyi alman tasarimi muthiş

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here