Alpine Renault desteği ile EV platforma dayalı yüksek performanslı elektrikli araçlar sunabilir. Görünen o ki bir dizi şirket elektrikli araçları benimsiyor ve görünen o ki, Alpine de çoğunluğa uyuyor ve EV için sektöre adımlarını atıyor. Alpine otomobil üreticisinden daha önce duymayanlar için kısaca bahsedelim.

Alpine, arkaya monteli Renault motorları kullanarak yarış otomobilleri ve spor otomobiller üreten eski Fransız üreticidir. Şirket 1955 yılında Jean Rédélé tarafından kurulmuştur. Şirketin kurucusu İkinci Dünya Savaşı’ndan hemen sonra üretilen birkaç Fransız otomobilinden biri olan Renault 4CV ile motor sporlarında başarıya ulaşmaya başlayan bir garaj sahibiydi.

Alpine CMF-EV Platforma Dayalı Yüksek Performanslı EV Hazırlığında

Automotive News Europe ile yaptığı röportajda Renault’nun mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı, şirketin CMF-EV platformunun Alpine’nin yüksek performanslı elektrikli araçlarını desteklemek için kullanılabileceğini öne sürdü.

Ayrıntılar sınırlı, ancak Gilles Le Borgne, Alpine’ın mimariyi kullanmayı düşündüğünü doğruladı. Ayrıca Alpine EV’lerin daha güçlü elektrik motorlarına sahip olacağını öne sürdü. Ancak ayrıntılar hakkında konuşmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Alpine CMF-EV Platforma Dayalı Yüksek Performanslı EV Hazırlığında

CMF-EV platformu Nissan ile birlikte geliştirildi ve Megane eVision konseptinin üretim versiyonu da dahil olmak üzere bir dizi yaklaşan elektrikli araçların temelini oluşturmak için kullanılacak.

CMF-EV platformu mimari esneklik göz önünde bulundurularak tasarlandı. Bildirildiğine göre platform 157.5 inç (4.000 mm) ile 185.0 inç (4.700 mm) uzunluğundaki araçları barındırabilecek. Bunu perspektife koymak için, platform Zoe’den Megane’e kadar her şeyi destekleyebilecek şekilde hayata geçirilmiş.

Platformun 40 kWh, 60 kWh ve 87 kWh kapasitelere sahip üç farklı akü paketiyle sunulacağı bildiriliyor. Orta büyüklükteki batarya, 75 mil / sa (120 km / sa) otoyol hızlarında seyahat ederken “karma sürüşte” 280 mil (450 km) veya 186 mil (300 km) menzile izin verecek şekilde tasarlanmıştır.

Önümüzdeki yıl platform hakkında daha fazlasını öğreneceğiz, ancak Le Borgne, mimariye dayalı araçların içten yanmalı muadillerinden daha pahalı olacağını söyledi. Çünkü EV’lerin en az on yıl daha maliyet paritesine ulaşacağına inanmıyor. Bununla birlikte, pil fiyatları düşüyor ve platformu Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakında kullanmak maliyetleri düşürmeye yardımcı olacaktır.

İkinci El Renault İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here