Amerikan otomobil satın almak mı? Bunlar 2021’in en Amerikan araçlarıdır.

Toyota veya Honda‘nın bazı Chevy veya Ford’lardan daha Amerikan yapımı olduğunu her zaman duyuyoruz. Son araştırmalara göre bu söylenti, gerçeklikten çok bir şehir efsanesi. Öyle ya da böyle iyi ya da kötü olduğundan değil, 2021’de yapılan Amerikan yapımı en iyi beş aracın tamamı aslında ABD merkezli şirketler tarafından üretiliyor.

Bu anket, cars.com tarafından bir araya getirildi. Amerikan yapımı olma kriterlerini karşılayan araçları 90’a düşürmeden önce neredeyse 350 araca baktı. Araçların belirlenmesine izin veren kriterler genel olarak beş kategoride toplandı.

Çoğu Amerikan 2021 Araçlarının Ne Olduğuyla İlgili Kriterler Neler?

Bu kategoriler, montaj konumu, parça içeriği, motor menşei, şanzıman menşei ve ABD işgücüdür. Ankette en çok önem verilen kategori montaj yeri oldu. Ama Toyota’dan Kia’ya ve BMW’ye kadar her şeyin Amerika’da üretildiğini biliyoruz. Ancak araç başka bir ülkede yapılırsa, yabancı bir işgücü kullanır. Bu yüzden hemen hemen orada bu Amerikalı araç çekişmesinden kesilir.

Amerikan Otomobil Etiketleme Yasası, otomobil üreticilerinin her bir aracın içeriğinin ne kadarının ABD veya Kanada menşeli olduğunu belirlemesini şart koşuyor. Bu anket için etkili oldu. Ancak motor ve şanzıman kökeni, neyin en Amerikalı olduğunu belirlemede güçlü bir önyargı oynadı.

İkinci El Ford İlanları

Ve 2021’in Bir Numaralı En Amerikan Aracı…

En Amerikalı araçlar listesinde bir numaralı araç Tesla Model 3’tür. Tesla sıralamada ikinci olan Mustang’i geride bıraktı. Üçüncüsü de ayrıca Model Y için Tesla’ya gitti. Peki Tesla diğer üreticilerden daha mı Amerikalı?

Amerikan Otomobil Almak mı? 2021'in En Amerikan Araçları

Dört numaralı En Amerikan aracı Jeep Cherokee’ye gitti ve beş numara Corvette idi. Tesla’nın her iki arabası da Fremont, California’da üretiliyor. Mustang, Ford’un Flat Rock montaj fabrikasında üretiliyor. Jeep’in Cherokee’si, Belvidere, Illinois’deki montaj fabrikasından çıkıyor. Corvette ise 1981’den beri Kentucky, Bowling Green’de üretiliyor.

Amerikan Otomobil Almak mı? 2021'in En Amerikan Araçları

İlginç bir şekilde, Japon yapımı araçların Ford ve Chevy kadar Amerikan olduğu şehir efsanesi, altıdan 10’a kadar olan sıralamalar için neredeyse doğrudur. Altı numaralı araç Honda Ridgeline’a, yedi numaralı araç da Odyssey minivanıyla Honda’ya gidiyor. Sekiz ve dokuz numaralar da Honda tarafından yapılmıştır. Bu araçlar hem Lincoln hem de Alabama’da üretiliyor.

Amerikan Otomobil Almak mı? 2021'in En Amerikan Araçları

İkinci El Honda İlanları

Toyota Tundra, “En Amerikalı” Tam Boyutlu Pikaptır

10 numara, Toyota’nın San Antonio, Teksas tesisinde yapılan Toyota Tundra’ya gidiyor. Yani Tundra bir Ram, Silverado veya F-150’den daha mı Amerikalı? Bu ankete ve kriterlerine göre öyle. En Amerikalı araç olarak kabul ettiğimiz kamyonet, Amerikan kamyonetlerinin en Amerikalısı olarak Toyota Tundra’ya sahiptir.

Toyota Tundra, "En Amerikalı" Tam Boyutlu Pikaptır

Amerikan yapımı araçlarla ilgili belki de en ilginç şey, kıta ABD’sinin hemen hemen her sektörünün hesaba katılmasıdır. Tesla Batı’da, Mustang ve Jeep Ortabatı’dan geliyor, Corvette’de Ortabatı ve Güney arasında bölünüyor. Honda ve Toyota ise Güney’de yapılıyor.

İkinci El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here