Anadolu Isuzu Daha İyi Sürdürülebilirlik Hedefi İçin BM Global Compact’e Üye Oldu

0
125
Anadolu Isuzu

Anadolu Isuzu, kurumsal sürdürülebilirlik konusunda Dünya’nın en önemli platformu olan Birleşmiş Milletler Global Compact’e üye oldu. Özellikle firma sürdürülebilirlik hedefine göre yaptığı bu hamle ile sektöre öncülük etmeye devam edecek. Birleşmiş Milletler (UN) Global Compact, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çeşitli programlar yürütmekte. Bu programların içinde geleceğin iş liderlerini harekete geçirmek, yeniden iş modelleri tasarlamak gibi konular var. Bu oluşum sayesinde yeni fırsatların ortaya çıkmasına ortam hazırlanmaktadır. Oluşumun yürüttüğü sürdürülebilirlik hedefine imza atarak katılan Anadolu Isuzu’da bu küresel kalkınma kültürünü yaymaya ortak oldu.

Anadolu Isuzu

Birleşmiş Milletler Global Compact Nedir?

Global Compact

UN Global Compact oluşumu 10 temel ilkeyi benimsemiştir ve bunların doğrultusunda gitmektedir. Bu ilkeler insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele dallarına göre belirlenmiştir. Tüm bunlara göre bu ilkeler iş dünyasındaki sürdürülebilirlik alanının temel sorumluluklarının üstünde durmakta. Tüm bu ilkeleri destekleyen şirketlerde bu sorumlulukları uygulayarak oluşumun başarıya ulaşması için katkı vermekte.

 

UN Global Compact, bu 10 ilkesini birkaç bildirge ve sözleşmelerden temel alıyor. Bunlar, Birleşmiş Milletlerin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Çalışma Yaşamında Temel İlkeler ve Haklar Bildirgesi, Rio Çevre ve Kalkınma Bildirgesi ve Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesi.

Yüzde 100 Biyogaz Uyumlu Modeller

Anadolu Isuzu

Konuyla ilgili olarak Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan açıklama yaptı. Arıkan, sürdürülebilirliğin Anadolu Isuzu için en temel öncelikler arasında olduğunu söyledi. Şirketin ürettiği araçlarla ve tüm faaliyet süreçleriyle çevreye olan ektinin en aza indirilme hedefiyle bugüne kadar birçok adım attığını dile getirdi. Bunun yanında firmanın ürün yelpazesini sıfır emisyonlu tam elektrikli modellerinin dışında alternatif yakıtlı ve yüzde 100 biyogaz uyumlu CNG motorlu modelleri ile çeşitlendirmeye özel olarak önem gösterdiklerini açıklamasında vurguladı. Ayrıca Arıkan, yenilebilir enerji çalışmaları hakkında da kısa bilgi verdi. Verdiği bilgide üretim için yenilenebilir enerjiye geçiş çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını söyledi.

Yenilikçi Biyomalzeme Hedefi

Sürdürülebilirlik

Ayrıca Arıkan, gelecek dönemde araçlarında yenilikçi biyomalzeme kullanımı da hedeflediklerini dile getirdi. Şirket olarak gerçekleştirdikleri uygulamalar ile döngüsel ekonomiye  katkı sağladıklarını ve sıfır atık yöntem bilimini benimseyerek sürdürülebilirliğin merkezde olduğu bir bakış açısıyla çabalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Sürdürülebilirlik

Arıkan, UN Global Compact girişimine imza vererek üye oldukları için mutlu olduklarını belirtti. Bunla ilgili olarak çevrenin korunmasına yönelik sorumluluğun bilinci ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ileriye doğru adımlar atacaklarını söyledi. Özellikle yeni projeler gerçekleştirerek ve önemli inisiyatiflerde aktif rol alarak sektörde öncü olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Yılın Sürdürülebilir Otobüsü Ödülü Anadolu Isuzu’nun

Anadolu Isuzu

Anadolu Isuzu’nun tek sürdürülebilirlik atılımı bu değil. Firma tam elektrikli minibüsü olan NovaCITI Volt’un ilk ihracatını Fransa’ya 2021 yılında yapmıştı.  Bunun yanında alternatif CNG yakıtlı ve yüzde 100 biyogaz modeli olan Kendo/Interliner ile de Avrupa’da ‘’ Yılın Sürdürülebilir Otobüsü’’ 2022 ödülünü kazandı. Ayrıca firma bu hedefi doğrultusunda uluslararası Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (SBTi) imza verdi. Bu sayede Anadolu Isuzu emisyon seviyelerini azaltmaya yönelik taahhüt veren şirketlerden biri oldu. SBTi, dünya çapında iklim değişikliği ve küresel ısınmanın getirdiği olumsuz etkilerin üstünde çalışmalar yapmaktadır. Bu sayede Anadolu Isuzu böyle bir girişime katılarak sürdürülebilirlik açısından sektörde öncü olacak. Ayrıca firma ticari araç sektörü için de bir atılım yaptı. Firma 2040 yılına kadar araç satışında yüzde 100 sıfır emisyon hedefi üstüne çalışan ‘’Drive to Zero’’ programına katılım sağladı.

Sürdürülebilirlik

Anadolu Isuzu çevreye olan duyarlılığını bir tek araçlarında göstermiyor. Firma üretim aşaması için de yeni bir atılım yapmaya hazırlanıyor. Ağustos 2022’den itibaren firma Çayırova’da ki üretim tesislerinin çatılarına kurduğu fotovoltaik güneş panellerinden enerji sağlayacak. Bu paneller üretimde ihtiyaç olan enerjinin yüzde 55’ini sağlayacak.

İkinci El Isuzu İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here