Apple EV İçin Yeni Bir Ortak Bulmuş Olabilir. Şimdiye kadar, Apple’ın artık Hyundai ve Kia ile elektrikli araçlarını yapmak için görüşmediğini duymuşsunuzdur. Bu, Apple’ın Kia’ya büyük miktarda para yatırmaya hazır görünmesinden sonra oldukça şok bir durum. Söylentiler ikisi arasında yapılan bir anlaşmanın potansiyel avantajları ne kadar zor olursa olsun büyük miktarda çalkalanıyordu.

Apple EV

Karar her iki marka için de olabilirdi. Ancak geçmiş geçmişte kaldı. Apple EV için kendi vizyonunun gerçekleştiğini görmek için diğer otomobil üreticileriyle görüşmeye başlaması gerekiyor. Neyse ki, Apple EV için buna ilgili görünüyor.

Görüşmek Üzere, Hyundai. Merhaba Nissan!

Wall Street Journal, Nissan’ın bununla ilgilendiğini bildiriyor. Otomobil üreticisinin üç aylık sonuçlarının açıklandığı bir basın toplantısında CEO Makoto Uchida, markanın yeni girişimlerde bulunması ve ortaklık ve işbirliği yoluyla bilgili, iyi deneyime sahip şirketlerle çalışması gerektiğini söyledi.

Apple EV

Bu kesin olarak iki devin güçlerini birleştirdiğinin bir doğrulanması değil. Ancak, Apple’ın devasa pazarlama potansiyelinin hemen hemen herkes için çekici olduğunu gösteriyor. Ve Nissan’ın Leaf’i yıllarca ürettikten sonra EV’leri çıkarma konusunda pek çok tecrübesi olduğu için, Japon otomobil üreticisi elektrikli mobilite hakkında bir iki şey biliyor. Nissan da bir marka olarak tamamen elektrikli olma yolunda ilerliyor ve herhangi bir ortaklık bu hedefi gerçekleştirmede paha biçilmez olacaktır.

Elbette, bu konuda destek almak için Apple’ın Apple EV için  başvurabileceği tek şirket Nissan değil. Raporlar, onaylanmasa da Apple’ın en az altı farklı üreticiyle görüştüğünü gösteriyor. Ne Honda ne de Mazda potansiyel bir anlaşma hakkında yorum yapmazken Mitsubishi bu raporların tamamen yanlış olduğunu söylüyor. Gerçek ne olursa olsun, Apple’ın küresel cazibesi, özellikle de gençler ve son trendlerin bilincine sahip olanlar arasında, herhangi bir otomobil üreticisi için büyük bir cazibe merkezi olacaktır. Kim bilir? Belki de Apple bunun yerine yerli bir markayla ortaklık kuracaktır. Kesin olan bir şey var: Apple kendi EV’sini üretmeye kararlı ve tam da bunu yapmasına yardımcı olacak bir marka bulmakta zorlanmayacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here