Aptera güneş enerjili araba menzili Mercedes EQXX’ten daha iyi. Bu Güneş Enerjili Elektrikli Araba, Mercedes EQXX’ten daha iyi menzil değerlerine sahiptir.

Herkes Mercedes EQXX elektrikli aracından ve etkileyici 1.000 kilometrelik (621 mil) menzilinden bahsediyor. Ama bundan daha fazla menzile sahip başka bir konsept var. Buna Aptera deniyor ve bir şarjla 1609 km (1000 mil) kadar gidebilecek bir elektrikli araba üretmek için güneş enerjisi teknolojisini kullanıyor.

Aptera Güneş Enerjili Araba

Radarın üzerinde uçmak bu fütüristik üç tekerlekli araç ile yolculuk yapmak olabilir. Ayrıca etkileyici istatistikler onu kazançlı, yüksek menzilli bir seçenek haline getiriyor. “Asla şarj etmeyen” bir elektrikli otomobil olarak pazarlanan gemideki güneş panelleri gün boyunca enerji topluyor. Standart çatı güneş paneli günde 25.7 km toplar. Ancak güneşte pişerken araca her gün ekstra 38.6 kombine km ekleyen isteğe bağlı kaput ve bagaj güneş panelleri var.

Ama bekleyin, 25.7 km artı 38.6 km 1609 km’ye eşit değil. Bu kadar menzili nasıl elde ediyor? Araba tabi ki de bir nedenden dolayı olduğu gibi şekillendirdi. Bu tasarım ile havayı kesip sürtünmeyi azaltabiliyor. Ayrıca şasinin kendisi de oldukça hafif. Ve arabanın güneşin altında olduğu her an, bulutlu olduğu zamana göre daha az enerji kullanıyorsunuz.

Aptera Güneş Enerjili Araba Menzili Mercedes EQXX'ten Daha İyi

Yani en başından itibaren elektrikli ve verimli olacak şekilde tasarlanmış bir arabanız var. Ancak çoğu üretim otomobili, iki sıra koltuktan veya küçük bir bagajdan fedakarlık etmek istemeyen tüketiciler düşünülerek üretilir. EQXX gibi arabalar ise çok daha geleneksel.

Mercedes EQXX ve Aptera’yı Karşılaştırabilir Miyiz?

Aptera ve EQXX’in tek ortak noktası neredeyse, ikisinin de henüz satışta olmaması. EQXX hızlı popüler oldu, Aptera markası ise 2006’dan beri piyasadayken, bir üretim otomobilini yerden kaldırmak için mücadele ettiler. Bunun da ötesinde, EQXX için tahmini menzil / pil kapasitesinin ötesinde bir istatistik yoktur.

Bu yüzden, bu iki arabayı karşılaştırmak için Aptera’yı Mercedes EQS ile karşılaştırmanın yaratıcı özgürlüğünü alacağız. EQXX’in yalnızca 769 km menzile sahip olan EQS’den daha pahalıya mal olacağını varsayabiliriz. Daha küçük bir 70 kWh pil takımı kullanırken 1000 km menzili teorize eden EQXX’ler oldukça iyi tasarlanmıştır. EQS, EQXX’ler ile karşılaştırıldığında daha alt model elektrikli Mercedes’i gibi görünecek. Ama şimdilik, bu bizim temelimiz.

Aptera Güneş Enerjili Araba Menzili Mercedes EQXX'ten Daha İyi

Bir Aptera’yı şu anda 100$’a rezerve edebilirsiniz. Ancak 1609 kilometrelik Aptera menzili, üretim hattından çıktıktan sonra yaklaşık 50.000$’a mal olacak. EQS, üretimde olmasa da tahmini fiyatı 100.000$’dır. Bu, EQXX’in büyük olasılıkla daha pahalıya mal olacağının bir göstergesi. Ancak fiyatının tersine EQXX, Aptera’dan daha az menzile sahip olacak. EQS, Aptera’dan daha fazla güce sahip olsa da: Aptera’nın maksimum 201 hp’sine kıyasla (AWD ile donatıldığında) 329 beygir gücü sağlar.

Sonra her iki arabanın da bir sürü farklılık gösterdiği özellikler var. Aptera, Seviye 2 Otonom Sürüş özelliğiyle birlikte sunulacak. Ayrıca her biri bir tür sürücü asistanına sahip olacak. Ancak Mercedes EQS, doğal olarak daha lüks olanaklara sahip olacak. Kablosuz şarj, yumuşak kapanan kapılar ve panoramik sunroof ile 3 kişi daha oturabilir. Bu nedenle, Mercedes bariz bir seçim konforu vardır. Ancak Aptera’nın çoğu Mercedes’in hayal edemediği birkaç tuhaflığı daha var.

Aptera ve Mercedes’in Farklı Olduğu Özellikler

Aptera farklı ve yeni bir konsept otomobil olduğu için bazı seçeneklere sahip. Ekstra 1.000 $ karşılığında Aptera’nızı offroad paketi ile donatabilirsiniz. Bu, süspansiyonu yükseltir ve tekerlek yuvalarını güçlendirir. Böylece elektrikli arabanızı araziye taşıyabilirsiniz. Ayrıca bu elbette, elektrikli Mercedes’inizde yapabileceğiniz (veya gerçekten yapmamanız gereken) bir şey değil.

Aynı şey kamp paketi için de geçerlidir. Fazladan 600 $ karşılığında Aptera, bagajınızı bir çadıra dönüştürecek ve her yerde kamp kurmanıza izin verecek. Hem de bir damla benzin kullanmadan. Sağlanırsa, kamp ve offroading yapabileceğiniz yüksek menzilli elektrikli arabalar için çok niş bir pazar var. Ancak en az bir kişilik olanını pek görmedik.

Böylece güneş enerjisi teknolojisi sayesinde Aptera otoyollarda uzun süreler yol alır. Ve zaten kilometre açısından popüler Mercedes EQXX’e hükmediyor. Konsept hem ileri görüşlü hem de iddialı derecede havalı olduğu için üretime girdiğini görmeyi umuyoruz.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here