Araba Tutkunları İçin Arabaya Konulacak İsimler!

0
9088
arabaya konulacak isimler

Herkesin arabası elbette ki değerli. Ancak bazıları var ki arabaları onlar için olmazsa olmaz. Bir yandan da arabalara verilen takma isimler, çoğunlukla onları çok seven otomobil tutkunları tarafından takılmış lakaplar oluyor. Araç sahibi, sürücüleri ya da hayranları tarafından bulunan bu havalı olarak nitelendirilen isimler, daha çok araçların ön plana çıkan tasarımlarını ya da özelliklerini yansıtıyor. Kimi araç sahipleri arabalarına ‘kızım, oğlum’ şeklinde hitap ederken bazıları da daha spesifik bir takma isim tercih ediyor. Arabaya konulacak isimler nelerdir ?

Arabaya Konulacak İsimler

Artık hemen hemen hepimizin aşina olduğu bazı takma isimler şu şekilde:

  • Beyaz Güvercin
  • Yaren
  • Kertenkele
  • Uçan Tank
  • Kral
  • Uçan Teneke
  • Paşam
  • Gezginci
  • Hızlı ve Öfkeli
  • Beyaz Melek
  • Albay Albatros
  • Lovers on The Roads
  • Tiger

Peki Nereden Geliyor Bu Takma İsimler ? Arabaya Konulacak İsimler

Onlarca yıldır piyasada olan birçok otomobil var. Ancak bazıları artık efsaneleşmiş. Ve üstelik kendi marka ve modelleri ile değil takma isimleri ile biliniyorlar. Gelin bunlardan bir kaçına bakalım.

arabaya konulacak isimler

Porsche 911: Widowmaker (Dul Bırakan)

Arabaya konulacak isimler düşünüldüğünde pek akla gelmeyen bir isim.Porsche 911’in motoru arka tekerleklerin arkasına yerleştirilmiş bir tasarıma sahip. Ancak 911, eski modellerinde virajlarda gaza hafif dokunma ile bile arka kısmını serbest bırakarak drift durumuna çok kolay şekilde geçebiliyordu. Bunun sebebi ise günümüzdeki gibi birçok elektronik sistemden destek almıyor oluşuydu. Sonuç mu ?  Birçok sürücüyü hastanelik edebilecek durumlara veya daha kötüsüne sokabiliyordu. Bu da aracın takma ismini kazanmasındaki bir etken olmuş.

Ford Model T: Tin Lizzie

Otomotiv dünyasının ilk takma isimlerine sahip modellerinden birisi Ford Model T’nin olmuş. Bu lakabın 1922 yılındaki bir yarışa dayandığı belirtiliyor. Söz konusu yarışta Old Liz olarak adlandırılan bir Model T de yer alıyormuş. Haliyle yarıştaki insanlar da bu otomobile Tin Lizzie takma ismini koymuşlar. Otomobil, yarışı kazanınca da Ford Model T’ler bu takma isim ile hatırlanmaya başlamış.

arabaya konulacak isimler

Subaru 360: Ladybug (Uğur Böceği)

Eminiz ki uğur böceklerini sevmeyen yoktur. Hali hazırda Volkswagen’in Beetle yani böcek adlı bir otomobil var olsa da Subaru’nun 360 modeli 1960’lı yıllarda oldukça popülerdi. Bu yüzden bir takma isime ihtiyaç duyuyordu. O zamanlarda Japonca tentoumushi ismi bu araca uygun görülmüş ve Türkçe karşılığı da uğur böceği imiş.

Pontiac Fiero: Plastic Fantastic

Pontiac markası, 1980’lerin ortalarında ortadan motorlu Fiero otomobilini piyasaya sunduğu zaman biraz dalga konusu olmuştu. Bunun sebebi ise aracın gövde parçalarının birçoğunun plastikten üretilmiş olmasıydı. Modelde lakabını buradan alıyor.

BMW Z3 Coupe: Clownshoe (Palyaço Ayakkabısı)

Tavanı kapalı bir BMW Z3’e baktığınızda lakabının hakkını verdiğini anlayacaksınız. Modelin takma ismi oldukça komik olsa da bu takma isim yüzünden kimse Z3’ü dalga konusu etmiyor. Zira bu otomobil M versiyonu ile zamanının da ötesinde bir otomobil gibiydi.

BMW Z3 Coupe

Volvo 200 Series: The Brick (Tuğla)

Volvo, her nesil adından konuşturan bir marka. Klasik Volvo’lar ise sempatisi hiç bitmeyen modeller. Bu modeller gerçekten de eski dönemlerde adeta tuğla gibi şekillendirilmişler. Tasarımından da bu lakabı neden taşıdığı anlaşılıyor. Ancak tuğla takma ismi sadece şekillerinden dolayı değil aynı zamanda sağlamlıklarından dolayı da konulmuş. Tuğla benzetmesi en çok da Volvo’nun 200 Serisi için yapılmış.

Chevrolet Corvette ZR-1: King of the Hill (Yokuşların Kralı)

Söylentilere göre Chevrolet markası, bu takma ismi ilk olarak 1990 Corvette ZR-1 modelinin geliştirilme aşamasında kullanıyormuş. ZR-1’in kaputunun altında 375 beygirlik DOHC LT-5 V8 motorun yer almasına bakıldığında ise oldukça isabetli bir takma isim olduğunu söyleyebiliriz. Bu motor zamanında Corvette’i süper otomobil klasmanında hızlanma değerlerine rahatlıkla taşıyabilmiş.

Ford SVT Mustang Cobra

Ford SVT Mustang Cobra: Terminator

Arabaya konulacak isimler için güzel bir seçenek: Terminator. 2003 yılında SVT Mustang Cobra otomobiline bir süperşarj sistemi entegre eden Ford, bu sayede 390 beygir gibi oldukça yüksek bir güç elde edebilmişti. Marka bu otomobilini Terminator olarak adlandırdı. Çünkü döneminde şüphesiz rakipsiz bir performansa sahipti.

Ferrari 250 GT SWB: Breadvan (Ekmek Teknesi)

Ferrari’nin bu modelinin ekmek ile hiç bir alakası olmasa da markaya yıllar boyu birçok farklı yarışta çok çeşitli ödüller getirdiği için bu tarz bir takma isim konulmuş.

Sıfır km araba fiyatları için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here