Arabayla etkili sürüş deneyimleri yaşamak, motor gücünün verdiği hazzın karşısında duramamak, araba tasarımına tutkulu bir şekilde bağlı olmak ve teknolojik bir aracın içinde kendini iyi hissetmek dışında da önemsenen bir alan daha var. Müzik ses sistemi kalitesini önemseyen sürücülere, arabalarda kullanılan en iyi müzik sistemlerinin ne olduğunu anlatmaya çalışacağız. Detaylar haberimizde…

  • Bose Corporationses sistemi

1964 Yılında Amar Bose tarafından kurulmuş olan ses sistemi şirketi, ev ve otomotiv alanında profesyonel ses sistemi üretir. Kuruluş yılı itibari ile otomotiv sektörüne sonradan atılım gerçekleştiren bose şirketi, otomobiller için ilk ses sistemini Cadillac aracının seville modeline yerleştirmiştir.

Ses konusunda gerçek sesi bire bir insan kulağına aktarmayı sağlayabilen bir kaliteye sahiptir. Bu konuda ki başarısı kullanıcılar tarafından tercih edilmesini sağlıyor.

Hoparlörlerin küçük olmasına rağmen çıkardığı olağanüstü ses bu konuda hoparlör büyüklüğü ve ses kalitesi algısını yeniden şekillendiriyor.

Şu anda kullanıldığı markalar ise Audi, Buick, Nissan, Infiniti, GMC, Chevrolet, Cadillac, Porsche olarak sıralanabilir.

  • Harman Kardon harman kardon ses sistemi

Bilgiyasar hoparlörleri, Akıllı hoparlörler, kulaklıklar ve arabalar için ses sistemi üreten bir firmadır.

Sidney Harman ve Bernard Kardon tarafından 1953 yılında kurulmuştur.

Günümüzde harman kardon denildiği zaman ses kalitesinin öncülerinden olduğunu anımsamayan yoktur. Akustik performansı en iyi şekilde yansıtan ve ses sistemiyle arabanın içinde adeta büyüleyici bir canlı performans ortamı yaratan firma, genel olarak lüks otomobiller için tercih ediliyor.

Volvo marka lüks otomobillerde opsiyon olarak sunulan 660 watt gücünde 14 hoparlör ile keyifli bir deneyim imkanı sunuyor.

Ses yayılması özelliği ile ortamda sesin nereden geldiğini algılayamadığınız, çok yönlü surround bir ortam sağlıyor.

Düşük seviyeli seslerde bile bir derinlik sağlaması ve sahne genişliği sunması, harman kardon’u bir tık öne çıkarıyor.

  • Meridian Audio  Meridian Audio Ses Sistemi

Yüksek çözünürlükte elde edilen seslerin bir başka öncüsü de Meridian Audio.

1977 yılında kurulan İngiliz şirketi ses konusunda oldukça iddialı. Jaguar ve Land Rover gibi araçlarda denk gelme ihtimalinizin yüksek olduğu ses sistemi, bu araçlarda yine gerçeğe yakın ses ve olağanüstü netlik sunuyor. Tiz seviyesinin çok duru, Bas seviyesinin de çok dolu ve derin olması, Meridian Audio’yu ayrı bir yere koyuyor.

Araç içine yerleştirilmiş yüksek ses kanalına sahip küçük hoparlörler, duyum alanını genişleterek, kullanıcının müziği en iyi şekilde dinlemesini sağlar.

Jaguar Modeline özel 3 farklı opsiyon sunan Meridian Audio, 14 hoparlör, 380 wattlık güç, 20 hoparlör 825 watt güç, 26 hoparlör 1300 watt güç, ve çift kanallı subwoofer ile kulaklarınızın içinde adeta detaylı bir temizlik yapıyor.

Land Rover modelinin içersinde de 1700 watt gücünde 26 adet hoparlör ile eşsiz bir ses deneyimi sunması, bu modellere sahip kullanıcıları özel kılıyor.

  • Naim Audio

Naim Audio Ses Sistemi

Bir başka kalite ortağı ise Naim Audio. 1973 yılında İngiltere merkezli olarak kurulan firma 2008 yılında Bentley, 2011 yılında ise  Fransız bir hoparlör üretici şirketi olan Focallile ile birleşme kararı aldı. Gücüne güç katmasıyla ses konusunda iyi bir seviyeye ulaşma gayesi. meyvelerini vermişti.

Dinleyicileri sesin asıl kaynağına götürüp, dinlerken derinlere inmesini sağlayan ve derinler de bir yerde yankılanan berraklığı duyumsamalarını hedefleyen bir kalite üretmeye çalışan Naim Audio, üst düzey mühendislerle sesi yalınlaştırıp, paraziti sıfıra indirerek her bir notayı eşit seviyede duymalarını sağlayacak teknolojik çalışmalara imza atıyor.

Araba kapısında veya sesin çarptığı her yerde,  titreşimi hesaplayıp arabanın sese verdiği tepkiyi inceleyerek en iyi ses aktarmak için çalışmalar yapıyorlar. Görünen o ki Naim Audio ses konusunda oldukça emek harcıyor.

Bentley marka otomobilde 2200 watt güç ve 23 hoparlör kullanmışlardır.

  • Mark Levinso

    Mark Levinson Ses Sistemi

Mark levinson ses sistemi şirketinin kurucusu Mark levinsondur. 1972 yılında kurulan şirket Amerika merkezlidir. Ses sistemi sadece Lexus marka lüks aracalar da bulunuyor. Bunun sebebi diğer arabalarının iç hacim akustiğinin Mark Levinson ses sistemine yakışır bir ortam sunmamasıdır. Güçlü hoparlörler’e surround ses kalitesine sahip firma rakip firma hoparlörlerinden de 2 kat daha güçlü olduklarını iddia ediyor.

  • Bang & Olufsen

Ses sistemi konusunda söz sahibi olan bir başka firma da Bang & Olufsen. Danimarka merkezli şirket 1925 yılında kuruldu. Genellikle Audi ve Aston Martin marka otomobillerde kullanılan ses sistemleri üst düzey bir kalite sunuyor. Her birinin kendisine ait amfisi olan 23 farklı Hoparlör ve 1920 watt güç sağlayan bir sisteme sahip.

 

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here