Arabaların Lastik Değişimleri Ne Zaman Yapılmalı?

0
1279
Arabaların Lastik Değişimleri

Arabaların lastik değişimleri için en iyi zaman nedir? Belirli bir tarih belirtmek mümkün mü? Her sürücü bu konuda ne bilmelidir? Tabii ki, lastik değiştirme işini kendiniz halledebilirsiniz, ancak herkesin sahip olmadığı özel araçlara ve uygun becerilere ihtiyacınız var. Bu nedenle en makul çözüm profesyonellerin yardımını kullanmaktır. Lastiklerinizi değiştirme zamanınızın gelip gelmediğini “Arabaların Lastik Değişimleri Ne Zaman Yapılmalı?” yazımızı okuyarak kontrol edebilirsiniz.

Arabaların Lastik Değişimleri Ne Zaman Yapılmalı?

Yaz Lastikleri İçin Lastik Değişimi Ne Zaman OlmalıBunun İçin En İyi An Ne Zaman?

Tüm yıl boyunca aynı lastikleri kullanmak kötü bir seçimdir. Bu nedenle, lastiklerinizi periyodik olarak değiştirmeniz gerekmektedir. Kış lastiklerinden yaz lastiklerine ne zaman geçmeli? Bu noktada takvimde belirli bir tarih belirlemek oldukça zor diyebiliriz. Çok iyi bildiğimiz gibi, her yıl çok farklı olabilen hava koşulları yaşanabilmekte. Biz de lastik değişimlerimizi bu değişen hava koşullarına göre belirlemeliyiz.

Ancak sürücülere bekledikleri anın geldiğini söyleyebilecek bazı ipuçları verebiliriz. Günlük ortalama en az 7 santigrat derece olmalıdır. Bu sıcaklık bize don olayının olmadığını gösterir. Ayrıca yollarda kar veya sulu kar olmamalıdır. Bu nedenle hava tahminini takip etmek ve değişikliği ona göre yapmak en iyisidir.

Kış Lastikleri İçin Lastik Değişimi Ne Zaman OlmalıBunun İçin En İyi An Ne Zaman?

Yaz lastiklerini kış lastiklerine değiştirme zamanı ne zaman? Burada da hava sıcaklığı önemli bir rol oynar. Önümüzdeki birkaç gün içinde bu ortalama değer daha önce bahsedilen 7 santigrat derecenin altına düşerse, yaz lastiklerine veda ederek kış lastiklerine geçmek gerekiyor. Sıcaklığın kontrol edilmesi son derece önemlidir, çünkü kış lastiklerinin sıcakken kullanılması, lastiklerin daha hızlı kullanılmasına neden olur. Bu durum da sürüş konforunu azaltır ve araç kullanıcıları için tehlikeli olabilir.

Bir ipucu olarak, lastik değiştirmenin genellikle yazdan kışa geçişle (ve tersi) aynı zamana denk geldiğini de hatırlayabilirsiniz.

Arabaların Lastik Değişimleri

Dört Mevsim Lastikler Nedir? Kullanmak Mantıklı Mı?

Yaz lastikleriyle karşılaştırıldığında, dört mevsim lastikleri daha yumuşak bir hamurdan yapılmıştır ve bu sayede daha düşük sıcaklıklarda yolda iyi bir tutuş sağlarlar. Kış lastiklerinden bilinen kılcal kanallar, bu tip lastiklerin zorunlu bir unsurudur. Ancak geleneksel kış lastiklerindeki kadar derin değildir. Bu sayede karı ısırabilirler ve ıslak zeminde sürüş sırasında meydana gelen kaymaya karşı nispeten daha dirençli olduklarını söyleyebiliriz.

Dört Mevsim Lastiklerinin En Önemli Avantajları

Dört mevsim lastiklerinin en önemli avantajı, bazı sürücülerin hoşlanmadığı mevsimsel değişime gerek kalmadan mevsimden bağımsız olarak kullanabilmeleridir. Böyle bir çözümü seçen araç sahipleri, en azından teorik olarak kış lastiği satın alma ve değiştirme maliyetinden tasarruf sağlar. Tasarruf edilen para, örneğin daha kaliteli yedek parçalar için kullanılabilir. Ayrıca değiştirmek için ayrılan zamandan da tasarruf edilir.

Dört Mevsim Lastiklerinin Dezavantajları

Lastiklerin kış ve yaz lastikleri olarak ayrılması tesadüfi değildir. Bileşimin sertliği ve diş derinliği, belirli hava koşullarında sürüş konforu üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu nedenle kış mevsiminde dört mevsim lastikleri asla tipik kış lastikleri kadar iyi performans gösteremez. Buna karşılık, dört mevsim lastikler yaz aylarında otomobilin potansiyelinin maksimum kullanımına izin vermeyeceklerdir. Bu da daha yüksek yuvarlanma direnci, daha yüksek yakıt tüketimine dönüşecektir. Bu nedenle, dört mevsim lastikleri, çoğunlukla şehir trafiğinde, arabasıyla nispeten birkaç kilometre kat eden kişiler için uygun bir çözümdür. Daha uzun bir rotaya çıkarken, hava koşullarına uygun lastikleri seçmek kesinlikle daha iyi, daha konforlu ve daha güvenli bir seçim olacaktır. Dört mevsim lastikler, yoğun kar yağışı gibi aşırı sert hava koşullarının üstesinden gelmek için üretilmemiştir. Bunun yerine ıslak zemin, hafif buzlanma ve hafif kar yağışı gibi koşullarda en iyi performansı sergilerler. Bu yüzden dört mevsim lastikler, mevsim geçişlerinde lastiklerini değiştirmek istemeyen sürücüler ve kış koşulları ile nadiren karşılaşılan durumlarda önerilmektedir.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here