Arabalı Tren: Elektrikli Araçların Uzun Yol Arkadaşı

2
1880
arabalı tren hattı
arabalı tren hattı

Arabalı tren, uzun süredir Türkiye ile Avrupa arasında köprü kurmaya devam ediyor. Son dönemde ise arabalı trene olan ilginin biraz daha yükseldiği gözlemlenmektedir. Bu ilginin öncelikli sebebi olarak son dönemde önem kazanan şahsi araçlarla seyahat alışkanlığıyla birlikte elektrikli araç sahiplerinin uzun yolda yaşadığı şarj sıkıntısını gösterebiliriz.

Pandemi sürecinde kontrollü sosyal hayat dönemine geçmiş olan ülkelerin yavaş yavaş sınırlarını açmasıyla birlikte ülkeler arası hareketlilik başlamış durumda. Ülkemiz adına yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın araçlarıyla gelmeye başladığı yaz aylarına ilk tercihleri arabalı tren hattı oluyor. Bunun dışında son dönemde kullanımı hızla yayılan elektrikli araçlar için ise uzun yolda şarj sıkıntısı yaşanabiliyor. Örnek olarak 200 km menzilli bir araçla yapılabilecek ülkeler arası yolculukta şarj istasyonu bulmak neredeyse imkansız diyebiliriz. Bu durumda elektrikli araç sahiplerinin imdadına yetişen arabalı tren ülkeler arası seyahatlerde önemli bir hizmet sunuyor.

arabalı tren yolculuk
arabalı tren yolculuk

Arabalı Tren ve Oto Kuşet Özelliği

Avrupa’dan Türkiye’ye sefer yapmakta olan Optima Express’i 25 yılı aşkın süredir sefer yapmaya devam etmekte. Edirne ile Villach kentleri arasında sefer yapan Optima Express’i Türkiye ile Avrupa arasında ekonomik ve konforlu bir tren yolculuğu hizmeti sunuluyor. Ayrıca,  Optima treninde oto kuşet hizmeti de yolcuların hizmetine sunulmakta. Bu hizmet sayesinde yolcular dilerlerse araçlarını tren ile birlikte taşıyabilmektedir. Optima Express’i özellikle yurt dışına yaşamakta olan ve ülkemize ziyarete gelen gurbetçi vatandaşlar tarafından kullanılmaktadır. Trende hem kuşetli vagonlar hem de araçların taşınmasını kolaylaştıran vagonlar yer almaktadır.

Optima Express içerisinde yer alan kompartımanların hepsi 6 kişilik olarak hizmet veriyor. Yolcular seyahat edecek yolcu sayısına göre 1, 2, 3, 4, 5 kişilik kabinlerden dilediklerini tercih edebilirler. Yolcuların her türlü ihtiyaçlarının düşünüldüğü trende aynı zamanda yolcular için yemek vagonu da yer almakta. Yemek vagonu içerisinde yer alan menüde kahvaltı, çorba, sıcak yemek, soğuk sandviç ve sıcak/soğuk içecekler de yer alıyor.

Optima Express Güzergâhı

arbalı tren optima express
arbalı tren optima express

Optima Express’i seferleri Avusturya’nın Villach kentinden başladıktan sonra, Avusturya’dan Slovenya’ya, Slovenya’dan Hırvatistan’a, Hırvatistan’dan Sırbistan’a, Sırbistan’dan Bulgaristan’a ve Bulgaristan’dan Edirne’ye uzun bir güzergah izlemektedir. Edirne’den Villach kentine seyahat eden Optima Express’i ise sırasıyla şu güzergâhı izler, Edirne’den Bulgaristan’a, Bulgaristan’dan Sırbistan’a, Sırbistan’dan Hırvatistan’a, Hırvatistan’dan Slovenya’ya, Slovenya’dan Avusturya Villach kentine ulaşılıyor. Avusturya Villach’tan Türkiye’ye yolculuğunda 1400 kilometre yol alan Optima Express’i yaklaşık olarak bir seferini 32 saat içerisinde tamamlamaktadır.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here