Tatiliniz bitti ve arabaya geri dönmeniz mi gerekiyor? Birkaç ay evden çalıştıktan sonra işe döndünüz mü?  Tekrar sürmeden önce arabanız da neleri kontrol etmeniz gerektiğini söyleyelim.

Arabanız bir aydan fazla durduktan sonra kullanmadan önce neyi kontrol etmelisiniz?

Lastik şişirme basıncı

Üretici firmanın bize taşıması gerektiğini söylediği basıncı uygulayarak lastik basıncını kontrol etmeliyiz. Şişirme basıncı genellikle yakıt deposu kapağının kapağında, sürücü kapısında veya bakım kitabında belirtilir.

Fren hidroliği seviyesi

Fren hidroliği seviyesini kontrol etmek çok önemlidir. Bir ay sonra azalırsa veya hiç sıvı yoksa, fren sisteminde ciddi bir sorun olabilir . Ön ve arka tekerleklerdeki ve hatta fren ana silindirindeki herhangi bir kayba bakmanız gerekir. Aracı çalıştırıp fren pedalına basıp  gereğinden fazla aşağı gidip gitmediğini kontrol edelim.

Antifriz seviyesi

Genleşme tankı (antifriz şişe) üretici firma tarafından belirtilen seviyede olmalıdır . Genleşme tankını kontrol ederken seviyenin çok düşük olduğunu gözlemlersek, dışarıdan olası bir antifriz kaybına bakmalıyız veya en kötü durumda dışarıda bir kayıp yoksa antifriz bir problem nedeniyle motora bakılmalıdır: Silindir kapağı contası. Öte yandan genleşme kabı optimum seviyedeyse kaçak olmadığının ve arabanız sorunsuz çalıştırabileceğimizin bir işaretidir.

Motor yağı seviyesi

Motor yağı seviye çubuğunu bulur, çıkarır ve tekrar takmak için temizleriz ve doğru seviyeyi görebilir ve dikkatli oluruz, aracın düz bir yerde olması gerekir. Yağ seviyesi doğruysa ve rengi doğruysa sorun olmayacaktır. Ancak diğer yandan düşük bir seviyeye sahipsek, üretici firmanın önerdiği yağ ile doldurup seviyenin düşmesine neden olan olası kaybı görmek gerekmektedir.

Artık bir yağ seviye çubuğu olmayan araçlar olduğu ve seviyenin gösterge panelinde bunu gösteren bir elektronik sensör tarafından tespit edildiği unutulmamalıdır , bu nedenle bu durumlarda araç bilgisayarı açmak ve ona erişmek gerekmektedir.

Hidrolik direksiyon hidrolik yağı seviyesi

Arabanız hidrolik servo direksiyon varsa, hidrolik yağ kabının seviyesini kontrol etmeliyiz . Seviye doğruysa normal dolaşabiliriz ancak seviyenin düşük olduğunu veya bir miktar yağ kaybı olduğunu gözlemlersek nerede olduğunu görmeli ve her halükarda hidrolik yağımız varsa doldurup en kısa zamanda servise gitmelisiniz.

Araç ışıklarını kontrol edin

Motor çalışırken, trafikte görme yetersizliğinden kaynaklanan herhangi bir sorunu önlemek için aracın tüm ışıklarının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here