Antifriz neden gereklidir?

Pistonun silindir veya gömlek üzerindeki hareketiyle, krank milinin desteğinde dönmesi ile motor içinde oluşan dirençle, sürtünme oluşur. İç bileşenlerde oluşan bu sürtünmeler motorda sıcaklık artışına ve aşınmaya neden olur. Tüm bu işlemlerde motorun performansının düşmesine neden olacak ve iyi bir soğutma sisteminiz yoksa ciddi bir arızaya hatta motorun tamamen bozulmasına neden olabilecek kadar ısı üretilir. Motoru ve sistemini soğuk tutmak için, üretici firmanın bize önerdiği antifriz-Soğutma sıvısını kullanmalıyız.

Ancak hangi antifrizi kullanacağımızı ve hangi rengi kullanacağımızı biliyor muyuz?

Antifrizin renkleri, her bir üreticinin farklı bir renk kullandığı için her zaman akılda tutarak ezbere alınmamalıdır.  Bu nedenle aracımıza antifriz eklerken yalnızca renkleri rehberlik almamalıyız. Antifrizde bulabileceğimiz renkler genellikle yeşil, turuncu, sarı, mavi veya pembedir. Her renk sahip olduğu verimlilik düzeyini temsil eder. Donma sıcaklığının, içerdiği etilen glikol (antifriz) miktarı ile ilişkili olacağına dikkat edilmelidir. %10 etilen glikol içeren bir antifriz, kullanılabileceği sıcaklığın -4ºC ile 102ºC arasında değiştiğini ve konsantrasyon% 25 ise kullanım sıcaklıklarının -12.5ºC ile 103ºC arasında değiştiğini belirler . Maksimum etilen glikol konsantrasyonu seviyesi% 50’dir ve -37ºC ile 108ºC arasında etki gösterebilir. Şu anda piyasada G11, G12, G12 +, G12 ++ ve G13 antifrizler var. Hem genleşme deposunda hem de araç kitabında , hata yapmamak için motorun içerdiği antifriz tipi belirtilmiştir. Her zaman aynı marka ve aynı özelliklere sahip bir antifriz kullanmak zorundayız. Ancak bu mümkün değilse, organik ve inorganik antifrizi veya bu ikisini hibrit bir antifrizle karıştıramayacağımızı unutmamalıyız.

Antifrizi farklı kaynaklardan karıştırırsak , genleşme tankının seviyesini tamamlamak için sadece doldurmak veya eklemek olsa bile soğutma devresinde sorunlara neden olabiliriz . İlgili G11, G12, G12 +, G12 antifirizlere ++ ve G13 , sadece G12 ++ ve G13 karışık olabilir, bu nedenle, G11, G12, G12 +, herhangi bir şekilde ve sadece bunların bir ile karışmadan kullanılmalıdır.

Şişenin üzerindeki antifrizin özelliklerini okuduğumuzda su ile karıştırılmaması gerektiğini görebiliriz. Farklı renkteki bir başkasıyla karıştırılmamalıdırlar. Ancak halihazırda sarı olan bir araca sarı soğutucu ekleyebiliriz çünkü temel özellikler aynı olacaktır. Her zaman araç üreticisinin tavsiyelerine ve tavsiyelerine uyun ve her motor türü için ideal antifrizi ekleyin.

Sahibinden Satılık Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here