Araç Koltukları Nasıl Temizlenir?

0
694

Gün içinde sürekli kullanmış olduğumuz araçlarımız, bakımın yanında temizliğe de ihtiyaç duyuyor. Dış yıkamasını daha çok önemsediğimiz araçlarımızın içine kimi zaman aynı hassasiyeti gösteremiyoruz. Koltuk temizliği ise iç temizlikteki en önemli detaylardan biri. Bu yazımızda araç koltukları nasıl temizlenir sorusuna cevap aradık.

Aracınızın koltuğunu temizleme yöntemi, koltuğun kumaşına göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle araç kılavuzunuzu detaylı bir biçimde inceleyerek temizlik rotamıza karar verebiliriz. Temizlik malzeleri de kumaşa göre detaylı olarak araştırılarak alınmalıdır. Kullanacağınız malzemeyi döşemenizdeki ufak bir yerde deneyebilirsiniz.

Evlerde kullanılan temizlik malzemeleri, ilk denemelerde başarılı sonuç veriyor gibi gözükse de uzun vadede kalıcı hasarlara sebep olabilir. Bu nedenle araç temizliğinizde otomobil için üretilen temizlik malzemeleri kullanılmalıdır.

Kumaş koltuklara nasıl davranmalıyız?

Kumaş döşemelerin temizliği ise oldukça basit. Biraz çamaşır deterjanı, kova, kurulama bezi,sünger ve fırça yeterli olacaktır. Öncelikle tüm eşyaları boşaltıp aracı detaylıca süpürmeliyiz. Bu sayede koltuk üzerindeki kirlerden kurtulabiliriz. Ardından bir kovaya sıcak, diğer kovaya soğuk su koyalım. Sıcak su bulunan kovaya bir miktar çamaşır deterjanını ekleyelim. Süngerimizi batırıp fazla suyunu sıktıktan sonra döşemeleri ovabilirsiniz.

Aracınızın döşemelerine çok fazla baskı uygulamamalısınız. Sünger ile koltuklarınızı sildikten sonra bir bezi soğuk suya sokup tekrar silebilirsiniz. Bu işlemler bittikten sonra sadece su olan bir bezle tekrar silebilirsiniz.

Aracınızın döşemelerinde çok fazla su kullanmaktan kaçınmalısınız, işlemler bittikten sonra aracı kurumaya bırakabilirsiniz.

Eğer su çekebilen bir halı yıkama cihazınız var ise aynı bölgenin üzerinden geçebilirsiniz. Bu sayede en iyi sonucu alabilirsiniz. Fakat tekrar hatırlatalım, koltukların ıslak kalmaması oldukça önemli.

Peki ya deri koltuklar?

Araç koltukları nasıl temizlenir sorusunun diğer kısmı ise deri koltukları içeriyor. Deri koltuk temizliği ise daha çok özen ister. Öncelikle döşemelerimizi elektrik süpürgesi yardımıyla süpürelim. Ardından deri koltuklar için özel olarak üretilmiş bir temizlik malzemesine ihtiyaç duyacağız. Bu konuda kendini kanıtlamış markaların ürününü kullanmak, döşeme sağlığımız için oldukça önemli.

Deri koltuk bakımında en önemli detaylardan biri ise koltuğun soğuk olmasıdır. Güneşte bekleyen arabanıza direkt uygulama yapmaktan kaçının. Satın aldığımız temizleyiciyi, üzerinde yazan miktarda araç koltuklarınıza uygulayabilirsiniz. Ardından mikrofiber bez veya sünger yardımıyla koltuklara yedirelim. Döşemelere uyguladıktan sonra kurumaya bırakabilirsiniz. Ayrıca bir kaç ayda bir deri bakım kremleri kullanabilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here