Aracımın içi Islanıyor Ne Yapmalıyım?

0
1413

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yağışlar kendini göstermeye başladı. Yağışlar sebebiyle araçlar ıslandı. Bazı araçlar da içerisine su aldı. Aracın içerisine giren su döşemelerin alt kısmında birikir ve dışarıdan hava alamaz. Araç yavaş yavaş paslanmaya ardından da çürümeye başlar. Yani su alma sorununun bir an önce çözülmesi gerekir. Bu yazımda sizlere araçlar neden su alır. Su alan noktaların teşhisi nasıl yapılır? Çözümü nedir? Bunlardan bahsedeceğim. Aracımın İçi Islanıyor Ne Yapmalıyım?

ıslanıyor

Otomobillerde su tahliyesi için bazı çıkışlar bulunur. Yağış esnasında bu çıkışlardan su dışarı atılır. Böylece suyun araç içerisinde birikmesi engellenir. Zamanla bu tahliyeler, yaprak gibi bazı maddeler yüzünden tıkanabilir. Tıkandığı takdirde suyun çıkışı sağlanamaz. Böyle bir durumda da su araç içine sızar ve içerisinin ıslanmasına neden olur. Zamanla kötü bir koku oluşur. Bu koku sizi araçtan soğutmaya yeter. Sadece koku ile de kalmaz. Zamanla döşemelerin altında biriken su, bulunduğu bölümün korozyona uğramasına neden olur. Korozyon devamında çürümeler görülür. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ne yapılmalıdır?

Aracımın İçi Islanıyor Ne Yapmalıyım? 

Aracınızın içinin ıslandığının farkettiğinizde yapmanız gereken ilk şey aracınızın su tahliye noktalarını öğrenmek olmalıdır. İnternetten marka model ile bulabilirsiniz. Sonra aracınızın ıslandığı noktaya en yakın olan tahliye hortumuna erişin. Tahliye hortumuna su dökerek; suyun kaynağından tam olarak emin olun. Tahliye tıkalı ise su aracın içine girecektir. Bu sorunun çözümü ise tel gibi bir parça ile tıkanıklığı gidermektir. Tıkanıklık gittiği takdirde; yağmur yağdığı zaman aralara giren su tahliyeden araç dışına çıkacaktır.

ıslanıyor

Tıkanıklığı giderirken çok dikkatli olmak gerekir. Dikkat edilmediği takdirde tahliye hortumu yerinden çıkabilir. Tahliye hortumu yerinden çıktığında geri takılması için iç davlumbazları sökmek gerekir. Bu durum da işinizi bir hayli zorlaştıracaktır.

Sık Tıkanan Tahliye Hortumları

Her otomobilde farklı yerlerde olabilen tahliye hortumları, genelde aracın köşe bölümlerinde bulunur. Bunlar arasında en sık tıkanan ise ön sol taraftır. Yaprak, çöp gibi nesneler tahliye giderini tıkadığında su birikir ve pedal bölümünden kabin içerisine girer. Tahliye giderini üst taraftan açamazsanız; davlumbazın sökülmesi gerekir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here