Arabalar karmaşık makinelerdir ve bir şeyler ters gittiğinde sorunu teşhis etmek genellikle zordur. Bununla birlikte, bize yardımcı olabilecek harika bir teşhis aracımız var. Tabii ki burun hakkında konuşuyoruz! Aracınızda kötü bir koku almaya başlarsanız, bazı mekanik zorluklar yaşama olasılığınız yüksektir. Bu nedenle burnunuz sorunu tespit etmenize yardımcı olabilir! Bu makalede, arabanızın yaydığı en yaygın 4 kokuyu ve bunların aracınızın sağlığı hakkında ne anlama gelebileceğini tartışacağız.

1. Kükürt

Boğulmanıza veya nefes almanıza neden olan ciddi derecede keskin veya buruk bir koku alıyorsanız, muhtemelen manuel şanzımandan, diferansiyel muhafazasından veya bir transfer kutusundan kükürt sızmaktadır. Arabanızı sürerken bunu her an koklayabilirsiniz. Bu son derece yüksek basınçlı bileşenlerde kullanılan yağ, mükemmel yağlayıcı nitelikleri nedeniyle kükürt bileşikleri içerir. Ancak birkaç yıl sonra bu bileşik sızmaya başlayabilir. Çürük yumurta gibi bir şey kokusu alırsanız. Arabanızın altında yağlı, viskoz sıvı damlalarını kontrol edin ve bulursanız tamirhaneye gidin.

2. Benzin Kokusu

Genellikle arabanız park halindeyken benzin kokusunu fark edeceksiniz, özellikle de kokunun birikebileceği bir garajdaysa. Her türlü gaz kokusu, benzinin aracınızın bir yerinden sızdığı anlamına gelir ve bu asla normal değildir. Yakıt hattınız hasar görebilir veya bir yakıt deposu havalandırma hortumu arızalı olabilir. Arabanızda benzin kokusu alırsanız, derhal onarım için götürün, aksi takdirde daha fazla hasar görme riskiniz vardır.

3. Yanık Motor Yağı

Bu kokunun nedeni biraz açık; motor yağınız sızıyor ve sıcak motor bloğunda veya arabanızın diğer sıcak kısımlarında yanıyor. Yağ sızıntısı yaşıyorsanız, gösterge, arabanızı park ettiğiniz kaldırımdaki yağ havuzlarıdır. Yanmış motor yağı, iyi yanan motor yağından da kaynaklanabilir. Arabanız aşırı ısınırsa veya uygun soğutma sıvısı yoksa, yağ aşırı ısınır ve yağ sızıntısı olmasa bile kokmaya ve duman çıkarmaya başlayabilir.

4. Aracınızda Yanmış Halı

Aracınızda ki bu koku, aşırı ısınmış fren balatalarından kaynaklanır ve eğer ağır bir yük taşıyorsanız, dağlık bir bölgede araba kullanıyorsanız veya başka bir şekilde frenlerinizi çok fazla kullanıyorsanız, genellikle endişe edilecek bir durum değildir. Bununla birlikte, normal sürüş koşullarında bunun kokusunu alırsanız, fren kaliperiniz arızalanabilir ve fren balatanızı tekerleğinize “sürükleyerek” aşırı ısınabilir. Veya park frenini yeni bırakmış olabilirsiniz!

Burnunuzu Kullanın – Arabanızdaki Sorunu Öğrenin!

Bir dahaki sefere arabanızda komik bir şey kokladığınızda, bu makaleyi düşünün! Bu burun temelli teşhis teknikleri kusursuz olmamakla birlikte, sizi doğru yola sokacaklardır.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here