Soğuk kış günleri yaklaşıyor ve bu, soğuk hava, buzlu koşullar ve yollarda bol miktarda kar ve tuz anlamına geliyor. Kışın, arabalarımız için çok zorlu süreçler onları bekliyor ve bu yüzden bu kış arabanızı hava koşullarından nasıl koruyabileceğinize dair bazı ipuçları vereceğiz. Motor bakımından tuz nedeniyle korozyonu önlemeye kadar ihtiyacınız olan ipuçlarını bizde bulabilirsiniz! Okumaya başlayın.

1. Kış Boyunca Aracınızı Düzenli Olarak Yıkayıp Cilalayın

Yollara atılan tuz, yolları temiz tutmak söz konusu olduğunda, yollar için harika bir şeydir. Yol tuzu suyun erime noktasını düşürür, böylece sıcaklıklar donma noktasının altında bile olsa kar ve buz erir. Bu, kış koşullarında sürmeyi çok daha kolay hale getirir. Ancak yol tuzu da son derece aşındırıcıdır ve arabanızın boya işine zarar verebilir. Bozulmamış boyası olan arabaların çoğu bu risk altında değildir, çünkü tuzun aşınmaya başlayacağı bir yer onlarda yoktur. Ancak halihazırda paslı noktalarınız varsa veya boyanızın kalktığı alanlarınız varsa, ciddi hasar riski altında olabilirsiniz. Bunu önlemek için kışın arabanızı düzenli olarak yıkamalı ve cilalamalısınız. Yıkama, zamanla oluşan tuzun çoğunu giderir ve tuz parçacıkları içeren kiri, çamuru, suyu ve karı uzaklaştırmaya yardımcı olabilir.

2. Ön Cam Silecek Sıvısının Dolu Olduğundan ve Donmadığından Emin Olun!

Ön camınızdaki lekeleri ve tuzu uzak tutmak için, ön cam sileceklerinize iyi bakmanız ve yeterince ön cam sileceği sıvınız olduğundan emin olmanız gerekir. Soğuk kış günleri için derecelendirilmiş silecek sıvısını seçmek de kritik derecede önemlidir. Sıvıların çoğu 0C olarak derecelendirilmiştir, ancak Doğu’da yaşıyorsanız sıcaklıklar bundan kolayca daha düşük olabilir ve bu da donmuş bir silecek sıvısı sistemine neden olabilir. Bu büyük bir sorun gibi görünmeyebilir, ancak kışın ön camınızda kir ve kir hızla birikir – ve eğer onu temizleyemezseniz, bir kazaya neden olabilirsiniz. Bu sorunu çözmek için özel silici sıvısı satın alabilir veya sıcaklık direncini artırmak için silecek sıvınıza az miktarda antifriz ekleyebilirsiniz.

3. Mümkünse Arabanızı Garajda Tutun 

Elbette arabanızı saklamak için bir garaja sahip olmak idealdir. Bu, aracınızı kışın daha sıcak tutmanızı kolaylaştırır. Ancak herkesin aracını tutabileceği bir garajı veya garajı olmadığını ve caddeye park etmeleri gerekebileceğini biliyoruz. Bir açılır kapanır araba örtüsüne bütçe ayırmayı da düşünmelisiniz. Araba örtüleri, araç kullanmadığınız zamanlarda aracınızı buzdan ve kardan korumak için kullanılabilir ve çıkarılabilir olma avantajına sahiptir. Bir kar fırtınasından sonra, kapağı kaldırabilirsiniz ve bununla birlikte buz ve kar da çıkar!

4. İçinizi Temiz Tutun!

Kışın arabanıza sulu kar, su ve kar getirmekten kaçınmak imkansızdır, ancak iç döşemenizin lekelenmemesi veya zarar görmemesi için uygun ürünleri kullanmalısınız. Her türlü hava koşuluna uygun paspaslar burada harika bir seçimdir. Kauçuktan yapılmıştır, siz onları temizleyene veya nem havaya dağılıncaya kadar, su, buz ve karı döşemenizden uzaklaştırır.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here