Uzun yol gezileri eğlenceli olsa da, özellikle kullanılmış bir araç kullanıyorsanız, arabanıza ciddi zararlar verebilir. Ve bir yolculuğa çıkarken arabanızın arızalanması, tatilinizi bir rüyadan bir kabusa dönüştürebilir. Bu yüzden, aracınızı bir yaz yolculuğuna hazırlamanıza yardımcı olmak için bu kullanışlı makaleyi bir araya getirdik. Bu kılavuzu izleyin ve arabanızın yolculuğunuz için hazır olduğundan emin olun ve her ihtimale karşı en kötüsüne hazırlıklı olun.

1. Aracınızı Kontrol Ettirin

Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce yapmanız gereken ilk şey, arabanızı bir profesyonele kontrol ettirmektir. Aracınızı deneyimli bir tamirci tarafından gerçekleştirilen kapsamlı, nokta-nokta kontrolden geçirmeli ve lastik rotasyonları ve fren balatası kontrolleri gibi rutin bakım adımlarını yaptırmalısınız. Ayrıca yakın zamanda tüm araç sıvılarınızın değiştirildiğinden ve aracınızın ciddi mekanik sorunlardan arınmış olduğundan emin olmalısınız.

2. Aküyü Kontrol Edin 

Pilinizin yolculuğunuz sırasında bozulmasını istemezsiniz, bu nedenle yakın zamanda kontrol ettirdiğinizden emin olun. Akünüzü aracınızdan kendi başınıza kolayca çıkarabilir, bir otomobil dükkanına veya otomotiv malzemeleri satan bir mağazaya götürebilir ve doğru çalışıp çalışmadığını test ettirebilirsiniz. Bu süreyi ayrıca pil terminallerinizi temizlemek, performansı etkileyebilecek kirleri veya birikintileri temizlemek için ayırmalısınız. Ayrıca, her ihtimale karşı, aracınızda bağlantı kablolarının bulunduğundan da emin olmalısınız.

3. Lastiklerinizi Pompalayın ve Hızlı Bir İnceleme Yapın

Yolculuğunuz sırasında lastikleriniz çok yıpranacak. Bu yüzden onlara biraz hava verin. Düzgün şişirildiklerinden emin olmak için bir lastik göstergesi kullanın ve lastiklerinizde aşırı aşınma, yan duvarda şişkinlik ve uygun sırt durumu olup olmadığını kontrol edin. Lastikleriniz uygun şekilde şişirilmezse, yolculuğunuz boyunca zayıf gaz kilometresinden zarar görebilir ve potansiyel olarak tehlikeli bir lastik patlaması riskinizi artırabilirsiniz.

4. Uzun Yolculuk İçin Acil Durumlara Hazır Olun ve Ek Malzemeler Getirin

Düzgün bir şekilde hazırlanırsanız, arabanız muhtemelen yolculuğunuz boyunca çok iyi durumda olacaktır. Ancak hayatta hiçbir garanti yoktur – bu yüzden en kötü senaryolara hazırlanmalısınız. İlk yardım çantası, el feneri, battaniye ve bazı temel aletler gibi acil bir durumda veya tıbbi bir sorun durumunda kullanılabilecek malzemeleri getirin. Ayrıca, uygun şekilde şişirildiğinden emin olmak için yedek lastiğinizi kontrol etmeli ve bir lastiği değiştirmeniz gerektiğinde diye bir lastik ütünüz ve bir kriko aldığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca yiyecek ve su da getirmelisiniz. Arabanız bozulursa, yardımdan kilometrelerce uzakta olmanız oldukça olasıdır ve kurtarma için uzunca bir süre beklemeniz gerekebilir. Bunun için hazırlıklı olmak ve sizin ve diğer yolcularınızın yeterince beslenmesini ve susuz kalmasını sağlamak isteyeceksiniz.

5. Aracınıza Fazla Yük Almayın

Aracınızı fazla yüklemek çok tehlikeli olabilir. Çok fazla eşya yüklerseniz; özellikle çatıda, arabanızı devrilme riski altında olabilirsiniz ve aşırı ağırlık lastiklerinize ve süspansiyonunuza ciddi bir yük bindirebilir. Aracınızın maksimum yük kapasitesini görmek için kullanıcı el kitabınızı kontrol edin ve önerilen talimatlara uyduğunuzdan emin olun.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here