Aracınızın amortisöründe bir sorun olabilir. O anda arızalı amortisörü değiştirir misiniz? Değiştirmeye değer mi? Eh, çoğu durumda değiller. Bazen arızalı amortisör başkalarından yardım almadan tamir edilebilir. Çoğu zaman amortisörümüzün kolayca tamir edilebileceğini bilmeden değiştirmek isteriz. Öyleyse, arızalı herhangi bir amortisörü belirleme ve onarma sürecini inceleyelim.

ARIZALI BİR AMORTİSÖRÜN BAZI YAYGIN BELİRTİLERİ

Amortisör sorunları şiddetli veya daha az şiddetli olabilir. Onarım/değişim, durumun ciddiyetine bağlıdır. İşte düzeltilebilecek bazı yaygın sorunlar.

  • Darbeyi Hisset: Yolda hemen hemen tüm çarpmaları hissediyorsanız ve bu eskiden olmuyorsa (aynı caddede sürüyorsanız), amortisörünüzün kötü durumda olduğunu söyleyebilirsiniz.
  • Sıvı Sızıntıları: Amortisör gövdesinde yağ veya sıvı görürseniz, amortisörünüzün bir yerinde sızıntı veya çatlak olma ihtimali yüksektir.
  • Lastik Dişlerinin Düzensiz Aşınması: Bir amortisörün en yaygın sorunlarından biri. Aşınmış pistonlar, şaside aşırı zıplamaya neden olan gevşek şoklara neden olabilir.
  • Frenleme Verimliliği Düştü: Aracınızın fren yapması uzun sürüyorsa, bu durum amortisörün arızalanmasına neden olabilir. Fren yapabilmek için lastiğinizin yol yüzeyine oturması gerekir.
  • Kontrolü Kaybetme: Bir dönüş yaparken arabanızın kontrolünü kaybettiğinizi düşünüyorsanız, amortisörünüz arızalı olabilir ve acilen düzeltilmesi gerekiyor.

BİR ARABANIN ARIZALI AMORTİSÖRÜ NASIL ONARILIR ?

Bazen bir sorun olduğunda tüm amortisörü değiştirmenize gerek yoktur. Sorun daha az ciddi olabilir ve kolayca çözülebilir. Bu, DIY meraklıları için heyecan verici bir konudur. Onarım işlemine başlamadan önce uygun bilgiyi edinmeniz gerekir.

Arabanız için yeni amortisörler tedarik etmek zor değil, en iyi seçenek OEM kullanmaktır. Alternatif olarak, çoğu yedek parçayı hurda arabalara bakarak da bulabilirsiniz. Bunlar, hurdalığa terkedilmiş olabilir ancak mevcut arabanıza ikinci bir yaşam süresi kazandırabilir.

amortisör

SÖKME

Her şeyden önce, amortisörü çıkarmak için gereken her parçayı sökmeniz gerekir. İşleme başlamadan önce tüm sökme kitini yanınızda bulundurmalısınız. Arabayı kaldırmak için araba krikolarını kullanın. Ardından amortisörü sökmek için gereken her parçayı sökün. Bundan sonra, amortisörü aracınızdan çıkarmak için sökme kitinizi kullanın.

AMORTİSÖRÜN TEMİZLENMESİ

Amortisörünüz arabanızın açık bir parçasıdır. Bu yüzden her zaman toz ve tıkanıklıklarla doludur. Bazen sadece amortisörü temizlemek sorunu sizin için çözebilir. Bu tozu temizlemek için bir fırça kullanın. Düzgün temizlemek için amortisörün her köşesine ulaşın.

AMORTİSÖRÜNÜZDEKİ ARIZAYI BULUN

Şimdi, hatanın nerede olduğunu bulmanın zamanı geldi. Amortisörünüzde herhangi bir çatlak veya delik olup olmadığına bakın. Ayrıca delinmesi durumunda sıvı sızdırabilir. Bu görevden önce emicinin doğru şekilde temizlendiğinden emin olun.

ARIZALI BİR AMORTİSÖRÜN ONARILMASI

İyi görünmeyen herhangi bir parça bulursanız, düzeltmeniz gerekir. Bazen o belirli parçayı değiştirmeye değer. Bu durumda amortisörü komple değiştirmenize gerek yok. Belirli bir parçayla ilgili bir sorun varsa, onu kolayca değiştirebilirsiniz. Parçaları piyasada mevcuttur. Amortisörünüzde bir sızıntı varsa, sızıntıyı geçici olarak gidermek için her zaman sızıntı giderici satış sonrası ürünleri kullanabilirsiniz; herhangi bir aşınma belirtisi göstermeyen herhangi bir parçayı değiştirmenize gerek yoktur.

YENİDEN BİRLEŞTİRME

Temizleme ve sabitleme işlemlerini tamamladığınızda, artık bağlantısını kestiğiniz her parçayı yeniden birleştirmeniz gerekiyor. Her parçanın iyice sıkıldığından emin olun.

TEST YAPMAK

Şimdi, sabitleme parçasıyla işiniz bittiğinde, aracınızın performansını kontrol etmeniz gerekiyor. İyi anlamak için önceki ve sonraki performans arasında ayrım yapmaya çalışın. Her şey yolunda görünüyorsa çok güzel!

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here