Aston Martin DB5 Goldfinger: İlk Teslimatlar Yapıldı

0
916

James Bond serisini izleyen herkesin beğeneceğini düşündüğümüz Aston Martin DB5 Goldfinger’ın ilk teslimatları yapıldı. Filmde gösterilen arabanın birebir kopyası olan Aston Martin DB5 , yalnızca 25 adet üretildi ve her biri 3.3 milyon sterline satıldı. Orjinal gövde panelleri, 4.0 litrelik 290 HP gücüne sahip motoru ile oldukça dikkat çeken bu aracın her bir örneği için 4500 saatten fazla zaman harcandı.

Her James Bond filmi için bir adet olmak üzere 25 adet araç üretildi. Bu araçların tamamı Avrupa, ABD ve Orta Doğu’daki alıcılara satıldı. Teslimatlar başladığı anda Aston Martin beş müşterisinden fotoğraf çekimleri için izin istedi. Bu fotoğraflarda gördüğümüz kare, beş aracı aynı anda görebileceğimiz tek zaman olacak. Ayrıca bu fotoğraf çekimleri esnasında araç üzerinde çalışan cihazlardan bir kısmı gösterildi. Bu cihazlardan biri ise filmde gördüğümüz numaraları değiştirilebilen plaka sistemi. Araçta ayrıca kurşun geçirmez arka farlar, makineli tüfekler, yağ püskürtme sistemi ve sis perdesi bulunuyor.

aston martin db5

Aracın iç kısmı da pek görmeye alışkın olduğumuz türden değil. Araç üzerindeki cihazları çalıştıran kontrol sistemi, radar sistemi ve sürücü kapısına yerleştirilmiş bir telefonla birlikte araç sizi filmde hissettiriyor. Adeta bir silaha dönüştürülmüş bu aleti daha tehlikesiz hale getirmek isteyen Aston Martin, yağ püskürtme sistemini su püskürtme sistemi ile değiştirirken makineli tüfekte de yanıp sönen ışıklar kullanmış. Bu aracın yolda kullanılması ise hiç bir ülkede yasal değil.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here