Atatürk’ün Kullandığı Arabalar (Saygı Ve Özlemle)

1
1082
atatürk'ün kullandığı arabalar

Atatürk’ün kullandığı arabalar her zaman merak konusu olmuştur. Bugünün anısına cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün otomobil zevkine göz atmak istedik.

Dönemin şartlarına bakıldığında otomotiv sektöründe üretim çok fazla olmadığından bir koleksiyona sahip olduğunu söyleyemeyiz. Zaten arabaları her zaman makam arabası olarak kullanılmıştır, kendi şahsına ait bir otomobil kullanmamıştır. Dönemin önde gelen markaları olan Cadillac ve Lincoln tercih edilmiştir.

Atatürk’ün Cadillac Marka Arabası

atatürk'ün kullandığı cadillac arabalar

Atatürk makam aracı olark kendisine hediye edilen Cadillac 80 serisini kullanmıştır. Bu araç özel üretim bir otomobildir. Döneminin en iyi motorlarından birine sahip bu aracı 1936-1938 yılları arasında kullanılmıştır. Araç şu an Anıtkabir’de sergilenmektedir.

Atatürk’ün Kullandığı Arabalar: Lincoln

Cadillac dışında, Atatürk’ün 2 tane de Lincoln marka otomobil bulunmaktaydı. Bunlardan biri Lincoln K serisi, diğeri ise Cabriolet versiyonuydu. 1934 model bu otomobiller 1935 ile 1938 yılları arasında atamıza hizmet etmiştir. Zırhlı olan bu otomobiller genellikle resmi geçitlerde tercih edilmiştir. Otomobilleri Anıtkabir’de görebilmek mümkün.

Atatürk’ün Kullandığı Mercedes Marka Otomobil

Bazı akademik kaynaklarda göre Mustafa Kemal Atatürk’ün Mercedes marka bir otomobilinin olduğu da görülmektedir. Fakat bu otomobil çok fazla bilinmiyor. Mercedes Sindelfingen marka bu otomobil 1924-1929 yıllarında üretilmiş ve Atatürk’ün ilk arabası olma özelliğini taşımaktadır.

ATAMIZI SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANIYORUZ.

2. El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here