Audi 2026’da içten yanmalı motor geliştirmeyi durduracak. Audi, 2026’da yeni benzinli veya dizel motor tasarlamayı bırakacak ve 2032 yılında yalnızca EV’ye geçmeyi planlıyor.

Audi’nin İçten Yanmalı Motorlar İçin Zaman Çizelgesi

2021 Mart ayında, Audi içten yanmalı motor geliştirme programını yakında ilan edeceğini doğruladı. Euro 7 emisyon düzenlemeleri ICE ile çalışan makinelerin üretimini daha zor hale getirdi. Ayrıca birçok şehir ve ülke yakın gelecekte ICE araçlarını yasaklamayı bile düşünüyor. Otomobil üreticisi bunun yerine elektrikli güç aktarma organlarına odaklanmayı hedefliyor. Alman otomobil üreticisi ilk duyurusunda uygun bir zaman çizelgesi koymadı. Ancak CEO Marcus Duesmann karara ayrıntı ekledi. Yöneticiye göre Audi, 2026’dan sonra artık yeni benzinli veya dizel motorlar geliştirmeyecek.

Bu yeni zaman çizgisinin teyidi Automobilwoche, bir Alman dil kardeş yayını Automotive News yoluyla duyuruldu. Habere göre, Duesmann resmi duyuruyu geçen hafta Audi’nin Almanya’daki Ingolstadt merkezindeki bir toplantı sırasında yaptı.

Audi'nin İçten Yanmalı Motorlar İçin Zaman Çizelgesi

2026 yılında Audi’nin ICE ile çalışan araçlarının yok oluşunu hemen işaret etmeyeceğini belirtmek önemlidir. 2026 tarihinden önce geliştirilen geleneksel güç aktarma organlarına sahip otomobiller ve SUV’ların 2030’ların başına kadar satılması planlanıyor. Bu nedenle, son içten yanmalı Audi, muhtemelen 2026’da elektrikli bir Q8 e-tron modeliyle birlikte piyasaya sürülecek olan yaklaşan Q8 SUV olacak. Alman Handelsblatt’tan gelen raporlar, fosil yakıtla çalışan Audi Q8’in üretimden ayrılacağını gösteriyor. 2032 yılında ise bu noktada Audi tamamen elektrikli olmayı planlıyor.

Audi 2026’da İçten Yanmalı Motor Geliştirmeyi Durduracak

Audi, benzinli ve dizel motorlu araçlarla ilgili duyurusunu açıklayan en son otomobil üreticisi oldu. Markanın CEO’su Markus Duesmann haberi resmi olarak duyurdu. Ayrıca Alman lüks markasının yalnızca içten yanmalı motorla çalışan araçları ne zaman devre dışı bırakmaya başlayacağına dair bir zaman çizelgesi sağladı.

2026 yılından sonra Audi, yeni içten yanmalı motor modellerinin geliştirilmesine son verecek. Otomobil üreticisi bunun yerine odağını tamamen elektrikli araçlara çevirecek. Bu, Audi’nin içten yanmalı motorlu araçlar üretmeyi ve satmayı bırakacağı anlamına gelmez. Bunlar yavaş yavaş 2033 yılına kadar aşamalı olarak kaldırılacak.

Audi 2026'da İçten Yanmalı Motor Geliştirmeyi Durduracak

Bundan sonra ise Audi tamamen elektrikli bir otomobil üreticisi olacak. Audi, bu Mart ayının başlarında içten yanmalı motorlarının gelişimini sona erdirecek. Markanın bu değişimi planladığını doğruladığı için bu haber şaşırtıcı değil. Bu bir sonraki doğal adımın bir parçasıdır. Automotive News Europe, 2026’da çıkması beklenen tamamen yeniden tasarlanmış Q8’in Audi’nin üreteceği son içten yanmalı motor modeli olacağına inanıyor. Bu modelin, Q8 e-tron adı verilen tamamen elektrikli bir versiyonun yanında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Audi, 2025 yılına kadar tamamen elektrikli ürün yelpazesini 20 küresel modeli içerecek şekilde genişletmeyi planlıyor. Audi, Volkswagen ve Porsche, 2030 yılına kadar toplam 7 milyon elektrikli araç satmayı planlıyor. Audi’nin elektrikli araçlara yönelmesi, 2050 yılına kadar karbon nötr olma planının bir parçası.

Audi 2026da İçten Yanmalı Motor Geliştirmeyi Durduracak

Audi Elektrikli Araç Modelleri

Audi’nin mevcut elektrikli araç grubu altı modelden oluşuyor. E-Tron ve E-Tron Sportback geçitleri, E-Tron GT ve RS E-Tron GT performans sedanlarıdır. Audi Q4 E-Tron ve Q4 E -Tron Sportback hizmet araçları da dahildir. Bununla birlikte, otomobil üreticisi 2025 yılına kadar küresel olarak 20 yeni EV’yi piyasaya sürmeyi planladığını doğruladı. Audi A6 E-Tron’un, üretim hattına katılan bir sonraki EV olması planlanıyor. Ayrıca A6 E-Tron’un 2023 yılında içten yanmalı bir A6 modeliyle birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yeni A5’in benzer bir sunumu izlemesi de olanaklar arasında. Ayrıca güncellenmiş A3 ve A4’ün ileriye dönük olarak yalnızca EV ürünleri olarak gelmesi bekleniyor. Audi’den yeni elektrikli ürünler dalgası Volkswagen Grubu olarak geliyor. Dieselgate emisyon dolandırıcılığı skandalından kaynaklanan uzlaşma anlaşmaları sonucunda marka kendisini dünyanın en büyük EV üreticisi olarak konumlandırmaya çalışıyor.

Audi 2026da İçten Yanmalı Motor Geliştirmeyi Durduracak

Audi Elektrikli Araç Planı VS Mercedes & BMW Elektrikli Araç Planı

Duesmann’ın bu duyurusu ile Audi, elektrikli araç planlarını halka açık bir şekilde sağlamlaştırdı. Alman markası bunun için Mercedes veya BMW’den daha fazlasını yaptı. Mercedes, EV geliştirmeyi hızlandırma niyetini doğruladı. Ancak marka henüz herhangi bir ürün zaman çizelgesini netleştirmedi. BMW, 2030 yılına kadar satışlarının yarısının tamamen elektrikli modellerden geleceğine söz verdi. Ancak yakın gelecekte içten yanmalı modellerden vazgeçme planı olmadığını defalarca teyit etti. Audi, o zaman, bir bütün olarak endüstri bu yönde ilerlese de, lüks bir Alman otomobil üreticisi için yeni bir bölgede.

İkinci El Audi İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here