Audi A3 Sportback 2011 İncelemesi –  Alınır mı?

0
1613
Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback kompakt gövde yapısı ve dinamik tasarımıyla oldukça sportif görünüyor. 2005 yılında geçirdiği makyaj operasyonundan sonra 2012 yılına kadar üretilen ikinci nesil Audi A3 Sportback sportif tasarımıyla hatchback modeller arasında öne çıkıyor. Ülkemizde oldukça sevilen ve tercih edilen Audi A3 Sportback modelini inceledik.

Sade ve Konforlu İç Yaşam Alanı

Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback sade ve konforlu iç mekanıyla oldukça rahat ve keyifli bir yolculuk deneyimi yaşamanızı sağlıyor. İç mekanında kullanılan malzemelerin kalite segmentinin ötesinde hissettiriyor. Abartılı detaylardan uzak sade ve sportif bir tasarım felsefesinin hüküm sürdüğü iç yaşam alanı oldukça kaliteli duruyor. Geniş diz ve baş mesafesi oldukça rahat oturmanızı sağlıyor. C sınıfındaki rakiplerine kıyasla çok daha geniş ve konforlu bir iç mekana sahip olan A3 Sportback bu konuda standartları bir hayli yükseltiyor. 

Fonksiyonel sportif direksiyon, dijital yol bilgisayarı, multimedya ekranı, Audi Premium ses sistemi, çift yönlü klima gibi donanımlara sahip olan otomobil keyifli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. Üst donanım versiyonunda sunulan panoramik cam tavan ve xenon farlar otomobilin çok daha modern ve lüks görünmesini sağlıyor. 

Audi A3 Sportback Motor Seçenekleri

Audi A3 Sportback

Oldukça geniş bir motor yelpazesine sahip olan Audi A3 yüksek performansı ve sportif sürüş dinamikleriyle oldukça keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Ülkemizde en çok tercih edilen motor seçeneklerini sizin için sıraladık. 

1.6 TDI 

Volkswagen modellerinden tanıdığımız ve ülkemizde oldukça sevilen 1.6 TDI motor seçeneği A3 Sportback modellerinde oldukça fazla tercih ediliyor. 1.6 litrelik turbo beslemeli dizel versiyon 105 PS güç ve 250 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 11,8 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 194 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 4,9 litre ve şehir dışı kullanımda 3,9 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan otomobil karma kullanımda 4,3 litre yakıt tüketiyor. Verimliliği ve performansı bir araya getiren TDI motor oldukça ekonomik ve konforlu bir sürüş gerçekleştirmenizi sağlıyor. 

1.4 TSI 

Benzinli otomobil sevenlerin sıklıkla tercih ettiği 1.4 TSI motor performansıyla dikkat çekiyor. 0-100 km hızlanmasını 9,5 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 205 km hıza ulaşıyor. Benzinli versiyonun yakıt tüketimi bu otomobili almak isteyen kullanıcılar tarafından oldukça merak ediliyor. Şehir içi kullanımlarda 7,4 litre ve şehir dışı kullanımlarda 4,8 litre yakıt tüketen 1.4 TSI A3 karışık kullanımda ortalama 5,8 litre benzin tüketiyor. 

1.6 

1.6 litrelik atmosferik benzinli versiyon 102 PS güç ve 148 NM tork üretiyor. Şehir içi kullanımlarda 9,5 litre ve şehir dışı kullanımlarda 5,4 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan otomobil karma kullanımda ortalama 6,9 litre yakıt tüketiyor. 0-100 km hızlanmasını 12 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 185 km hıza çıkıyor. Atmosferik benzinli versiyonu sürüş dinamikleri açısından keyifli olsada yüksek yakıt tüketimiyle verimlilikten uzaklaşıyor. Genelde LPG’li olarak kullanılan bu versiyon mevcut motor seçenekleri arasında verimli ve ekonomik sürüş konusunda biraz geride kalıyor. 

Audi A3 Sportback Fiyatları 

2011 model Audi A3 Sportback ikinci el fiyatları 120.000 TL – 200.000 TL arasında değişmektedir. Aracın fiyatı motor seçeneğine ve donanım paketine göre farklılık göstermektedir. 

A3 Sportback İlanları 

2011 Model A3 Sportback Alınır mı? 

İkinci el otomobil almak isteyen kullanıcılar en uygun fiyata en iyi aracı alabilmek için uzun süren araştırmalar yapıyor. C segmentinde hatchback bir otomobil sahibi olmak isteyenler A3 Sportback modelinin beklentileri karşılayıp karşılamadığını merak ediyor. 120.000 TL – 200.000 TL arasında değişen fiyatlara satılan 2011 model A3 Sportback modeli segmentinin en ideal modelleri arasında yer alıyor. Sportif ve atletik bir tasarıma sahip olan A3 Sportback etkileyici görünümüyle dikkatleri üzerine çekiyor. Şık ve modern iç mekanı sayesinde konforlu ve keyifli sürüş deneyimi sunuyor. A3 Sportback bu fiyat aralığında segmentinde alınabilecek en mantıklı araçlar arasında yer alıyor. Özellikle 1.6 TDI ve 1.4 TSI motor seçenekleri verimliliği ve performansı bir arada sunuyor. Uygun fiyatlı sportif bir hatchback otomobil arıyorsanız A3 Sportback sizin için oldukça uygun görünüyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here