Audi E-Tron Sportback 55 Quattro İnceleme

0
1822
Audi E-Tron Sportback

Audi E-Tron Sportback sportif ve dinamik tasarımıyla diğer elektrikli SUV modellerden kolayca sıyrılmayı başarıyor. Günümüzde elektrikli araçların birçoğu tasarım konusunda sınıfta kalıyor. Audi E-Tron Sportback  tam da bu noktada öne çıkıyor. Audi’nin sportif ve keskin tasarım çizgilerini taşıyan araç karakteristik tasarımıyla elektrikli araba piyasasında dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Tesla’nın otomotiv sektörünü bambaşka bir yola girmeye zorlamasından sonra Avrupalı üreticiler bu rekabetten geri kalmamak ve pazarda elini güçlendirmek için hybrid ve elektrikli modellerini sahaya sürmeye başladı. Özellikle VAG grubu her kesime hitap eden elektrikli otomobiller üretmek için tüm enerjisini bu alana kaydırmaya başladı.

VAG grubunun premium temsilcisi Audi; orta ve üst segmente hitap eden yeni elektrikli araçlarıyla geleceğe yönelik yatırımlarını hızlandırmaya başladı. Avrupa’da uygulanan emisyon kısıtlamaları Alman üreticinin bu planlarını bir an önce hayata geçirmesinde etkili oldu. 

Audi E-Tron Sportback 55 Quattro Motor ve Performans 

Audi E-Tron Sportback

95 kWh kapasiteli Lithium-ion batarya 300 kW (408ps) güç ve 664 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 5,7 saniyede tamamlayan araç maksimum 200 km hızla sınırlandırılmış. Hızlı şarj özelliği ile 30 dakikada yaklaşık %80 doluma ulaşan E-Tron Sportback 55 normal şarj ünitelerinde yaklaşık 9 saatte şarj oluyor. 

Elektrikli arabalarda en çok merak edilen ve en önemli konu sunduğu menzildir. E-Tron Sportback bataryası tam doluyken 446 km menzil sunuyor.  Tek dolumda 446 km menzil günümüz standartlarında beklentiyi karşılıyor. Yüksek performansı ve menziliyle öne çıkan araç 100 kilometre kullanımda 20,6 kWh elektrik tüketiyor. 

Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Audi E-Tron Sportback 55 Quattro gelişmiş sürüş destek sistemleri ve yeni nesil sürüş dinamikleriyle oldukça güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Adaptif havalı süspansiyon sistemi aracın her türlü yol ve hava şartlarında konforlu ve güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. Özel olarak geliştirilen süspansiyon sistemi farklı sürüş modlarına göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. 

Lüks ve Modern İç Yaşam Alanı

Piyasadaki diğer elektrikli araçların aksine iç mekanda estetikten yoksun devasa ekranlar yerine Audi’nin klasik lüks ve modern felsefesinin izleri görülüyor. Normal Audi modellerinde kullanılan iç mekan tasarımı Audi E-Tron Sportback 55 modelinde de aynı şekilde devam ettirilmiş. Elektrikli araçların karmaşık ve aşırı teknolojik iç mekanlarından dolayı mesafeli duran otomobil severler için güçlü bir alternatif haline geliyor. Aracın içerisinde kullanılan tüm malzemeler yüksek kalitesiyle oldukça şık ve lüks görünüyor. 

Dört yönlü bel desteğine sahip elektrikli ayarlanabilir hafızalı koltuklar yolcuları kavrayan yapısıyla oldukça dinamik ve konforlu bir oturma pozisyonu sunuyor. Yüksek performansa sahip olan aracın ani hızlanmalarından  dolayı yolcuların rahat ve güvende olması için koltukların bel, sırt ve boyunluk kısmı özel olarak geliştirilmiş. Isıtma ve soğutma özelliği bulunan koltuklar farklı hava şartlarında tüm yolcuların rahat etmesini ve yolculuktan keyif almalarını sağlıyor. 

10 inç dokunmatik multimedya ekranı ve araç donanımlarının kontrol edildiği 8,6 inç alt ekran oldukça hızlı arayüzü ve dokunmatik hassasiyeti ile kullanım kolaylığı ve rahatlık sağlıyor. Yüksek görüntü kalitesine sahip bu ekranlar birçok renk ve animasyon seçeneği ile kişiselleştirilebilir deneyim sunuyor. Sesli komut özelliğine sahip multimedya sistemi sayesinde sürücü hareket halindeyken multimedya sistemini ve araç donanımlarını kolayca kontrol edebiliyor.

Uzaktan kontrol edilebilen klima sistemi ile aracın içine girmeden iç yaşam alanının ısısı kolay bir şekilde uzaktan ayarlanabiliyor. Özellikle çok soğuk ve çok sıcak zamanlarda yolcular aracın ısısını önceden ayarlayarak yolculuğa en başından itibaren rahat ve keyifli bir şekilde başlıyor.

Anahtarsız giriş ve çalıştırma, adaptif hız sabitleme sistemi, şerit takip asistanı, 360 derece park sistemi, sesli komut sistemi, kör nokta uyarı sistemi, adaptif led matrix farlar ve kameralı aynalar gibi birçok donanım aracın çok daha modern ve konforlu olmasını sağlıyor

Audi E-Tron Sportback 55 Fiyat 

Audi E-Tron Sportback 55 Quattro Avrupa’da 73.000 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Henüz ülkemizde resmi olarak satışa sunulmayan ve fiyatı açıklanmayan aracın satış tarihinin ve fiyatının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Mevcut döviz kuru ve vergiler düşünüldüğünde maalesef fiyatının oldukça yüksek olması bekleniyor. 

Audi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here