Audi Elektrikli Araba Fabrikası İçin Çin’i Tercih Etti

0
470
Audi Elektrikli Araba Fabrikası

Audi elektrikli araba fabrikası kurmak için Çin’i tercih etti. Böylece 4,5 milyar dolar değerinde bir yatırımla Asya’da yeni elektrikli araba fabrikası sahibi olacak. Bu fabrika Çin’in Cilin eyaletinin merkezi olan Çangcun şehrinde yer alacak. Fabrika şimdiden ortak yatırımların desteğini almaya başladı bile. Elektrifikasyona olan ilginin her geçen gün atmasıyla beraber Alman otomobil üreticisi de yeni hamleler yapıyor. Bu anlamda üretim aşamasını güçlendirmek adına yeni bir fabrika kuruyor. Bu fabrikanın konumu için Çin’i seçmesinin de tek bir nedeni yok. Marka Çin’de üretim hızının aksamadan ilerleyeceğini düşünüyor. Ayrıca Asya pazarı tarafının da daha güçlü hale gelmesi için üretim merkezini yakına almanın mantıklı olduğuna inanıyor.

Audi Elektrikli Araba Fabrikasının Temelini Attı Bile

Audi Elektrikli Araba Fabrikası

Çinli otomobil üreticisi First Automobile Works ve Audi’nin ortak kurduğu bu fabrika için çalışmalar başladı bile. Fabrikanın yapım aşaması planlara göre 2024 yılına kadar sürecek. Böylece fabrika tamamen hazır olduğunda Çin’de tamamen elektrikli araba üreten tek fabrika olma niteliğini de kazanacak.

Yeni Fabrika Yılda 150 Bin Elektrikli Araç Üretecek

Audi Elektrikli Araba Fabrikası

Bu yeni fabrika ile Audi’nin elektrikli arabalarının üretim hacmi de artacak. Çünkü fabrika yılda 150 bin elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Bunun için de PPE teknoloji platformundan destek almayı hedefliyor. PPE Alman otomobil üreticinin Porsche ile beraber elektrikli araç geliştirme sürecinde kullandığı bir teknoloji platformu. Böylece dünyadaki elektrikli araç pazarının en yüksek hacimli olduğu Çin’de Audi yerini almış olacak. 

Son olarak denetim şirketi olan PwC Strategy&’nin istatistiklerine göre 2022 yılında elektrikle çalışan araçların üretiminin 3’te 2’si Çin’de gerçekleşti. Audi de bu durumu lehine çevirmeyi hedefliyor. Halihazırda Alman otomobil üreticilerinin elektrifikasyon konusundaki çalışmaları sektörün çoğunluğunu oluşturuyor. Verilere göre elektrikli araçların yüzde 39’u Alman mühendislerinin elinden çıkma. Şimdi Audi Çin’de kuracağı elektrikli araba fabrikasıyla rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor.

Sıfır KM Audi Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here