Audi Patronu Artemis Projesi hakkında konuştu ve yeni Elektrikli R8 yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Audi, serisinin elektrifikasyonu ile tüm hızıyla ilerliyor ve önümüzdeki yıllarda bir dizi yeni tamamen elektrikli araç piyasaya sürecek.

Audi Patronu Marcus Duesmann Artemis Projesi Hakkında Röportaj Verdi

Volkswagen’in en önemli programı Project Artemis’tir. Bu projeye göre önce Audi’den bir EV ve ardından bir Bentley EV ve sonrasında bir Porsche EV üretilecek. Kısaca VW Grubu, Audi, Porsche ve Bentley markaları için kod adı ‘Landjet’ olan bir elektrikli amiral gemisi inşa etmek. Audi’nin 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor ve gelişmiş bir Seviye 4 otonom sürüş sistemi ile giriş yapacak. Ayrıca 5G bağlantı özelliklerini, kablosuz güncellemeleri ve şirketin en gelişmiş elektrikli aktarma organlarını içermesi bekleniyor.

Audi Patronu Marcus Duesmann Artemis Projesi Hakkında Röportaj Verdi

Top Gear tarafından proje ve araçlarla ilgili röportaj yapan Audi patronu Marcus Duesmann, otomotiv endüstrisinin otonom araçları gerçeğe dönüştürmekle uğraştığını kabul etti. Ancak şirketin asıl hedefinin araçlarının yazılımını Tesla’nın yazılımıyla aynı seviyeye çıkarmak olduğunu söyledi. Röportajda Audi Patronu Duesmann, “Amaç bu, Tesla, bazı alanlarda yeni teknoloji için standartlar belirledi. Onları gözlemliyoruz. Ancak e-Tron GT ile zaten iç mekan kalitemize ve bayi servisimize sahibiz.” dedi.

Top Gear ile yaptığı röportaj sırasında, Duesmann’a otomobil üreticisinin yeni bir elektrikli R8 süper otomobili başlatma olasılığı soruldu. Duesmann soruya “Orijinal fikir bu değildi.” diye yanıt verdi. Ayrıca cevabını “öyle olmasa da mantıklı olabilir. İstersek yapabiliriz.” sözlerini ekledi.

Audi’nin patronu ayrıca A2’yi elektrikli bir araç olarak yeniden canlandırma fikrine açık olduğunu söyledi. Duesmann, “A2’yi beğendim. Belki yeni bir A2 yapmalıyız, belki elektrikli, belki ona E2 diyebiliriz.” sözlerini sarf etti. Bu açıklama, Duesmann’ın A1 süper mini’nin üretilmeyeceğini söylemesinden kısa bir süre sonra geldi. Bu açıklamalardan sonra anlıyoruz ki Audi’nin Artemis Projesi kapsamında üreteceği elektrikli araç net olarak belirlenmiş durumda değil. Audi patronu Elektrikli R8 yapmanın mümkün olduğunu söyledi ancak tüm cevaplardan sonra üretilecek elektrikli aracı merakla bekliyoruz.

İkinci El Audi Otomobil İlanları

Sıfır Km Audi Serileri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here