Audi Q8 60 TFSI e 2022 İncelemesi

0
1633
Audi Q8 60 TFSI

Audi Q8 60 TFSI e yüksek performans tutkunları için oldukça heyecan verici görünüyor. Premium SUV sınıfında hybrid araçların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu pazardaki talebi gören Audi güçlü ve sportif bir model sahaya sürüyor. Yeni Audi Q8 60 TFSI e tüm dengeleri değiştirmek için geliyor.  

Audi Q8 60 TFSI e Teknik Özellikleri 

Audi Q8 60 TFSI

Yeni Audi Q8 60 TFSI e yüksek performansı ve verimliliği bir araya getiriyor. Audi’nin sportif ruhunun ön planda tutulduğu Yeni Q8 sportif sürüş dinamikleriyle benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi zorlu yol koşullarında ve kötü hava şartlarında bile maksimum tutunma sağlayarak her koşulda keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. 

3.0 litrelik V6 turbo beslemeli benzinli içten yanmalı motoru ve 100 kW elektrik motoru toplamda 455 HP güç ve 700 NM tork üretiyor. 0-100 KM hızlanmasını 5,4 saniyede tamamlayan hybrid Q8 maksimum 240 km hıza ulaşıyor.  Otomobilin tam elektrikli kullanımda toplam menzili 45 km olarak belirtiliyor. 7.4kW’lık bir ev tipi şarj ünitesine bağlandığında Q8 TFSI e’nin pil takımı yaklaşık iki buçuk saat içinde tamamen şarj edilebiliyor. Ayrıca hareket halindeyken fren yaptığınız esnada boşa çıkan enerjiyi pili şarj etmek için kullanıyor.

Audi Q8 60 TFSI e Sürüş Destek Sistemleri 

Audi Q8 60 TFSI

Yeni nesil sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanları Audi Q8’i çok daha konforlu ve güvenli hale getiriyor. Sürüş konforunun üst seviyede olması için gerekli olan her şey fazlasıyla düşünülmüş. Özel konfor donanımları her koşulda rahat etmenizi ve yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor. 

Uyarlanabilir hız sabitleme asistanı önünüzdeki araçlar ile aranızdaki mesafeyi sürekli olarak ölçüyor. Önünüzdeki araç yavaşladığı zaman hız sabitleme asistanı aracınızı yavaşlatıp önünüzdeki araç tekrar hızlandığı zaman aracın hızını arttırıyor. Güvenli takip mesafesinin aniden ihlal edildiği durumlarda acil durum asistanı devreye girip aracın güvenli bir şekilde durmasını sağlıyor.

Yol ve hava koşullarına duyarlı dinamik yol aydınlatmalı HD Matrix LED farlar zorlu yol koşullarında ve kötü hava şartlarında bile yüksek görüş mesafesi sunuyor. Aydınlatma şiddetini otomatik olarak ayarlayan LED farlar karşı şeritten gelen araçları algılayıp ışıklandırmayı farklı yöne kaydırıyor. Bu sayede diğer sürücüleri rahatsız etmeden sizin için maksimum görüş mesafesi sunuyor. Gece görüş sistemi görüşün düşük olduğu alanlarda yayaları ve diğer canlıları radar kamerasıyla tespit edip dijital gösterge sisteminde görmenizi sağlıyor. 

Adaptif havalı süspansiyon sistemi yol durumuna ve sürüş dinamiklerinize göre otomatik olarak uyarlanıyor. Spor sürüş modunu seçtiğinizde aracın süspansiyon sertliği artıp performans ve yol tutuşu odaklı bir sürüş dinamiği sunuyor. Normal kullanımlarınızda konfor odaklı çalışarak üst seviyede konfor sağlıyor. Darbeleri başarılı bir şekilde sönümleyen süspansiyon sistemi bozuk yollarda ve zorlu arazilerde rahatça hareket etmenizi sağlıyor. 

İç Yaşam Alanı ve Teknoloji 

İç yaşam alanına geçtiğimizde son derece modern ve teknolojik bir kokpit ön plana çıkıyor. Multimedya ekranı ve  altına konumlandırılan dijital havalandırma kontrol paneli orta konsola doğru bir bütün olarak oldukça şık görünüyor. Audi sanal kokpit ekranı otomobilin tüm bilgilerini ve sürüş verilerini anlık olarak takip edebilmenizi sağlıyor. Multimedya sisteminin, navigasyonun ve sürüş asistanlarının kontrol edilebildiği dijital gösterge sistemi oldukça hızlı çalışıyor. Otomobilde yer alan tüm dijital ekranlar yüksek görüntü kalitesi ve akıcı arayüzüyle ön plana çıkıyor. Bang & Olufsen Premium ses sistemi benzersiz bir ses deneyimi yaşatıyor. 

Ambiyans aydınlatma sistemi otomobilin iç mekanında etkileyici bir atmosfer yaratıyor. Birçok farklı renk seçeneği bulunan ambiyans aydınlatma sistemi iç yaşam alanını kendi zevkinize göre kişiselleştirebilmenizi sağlıyor. İç mekanda kullanılan Piano Black yüzeyler ve fırçalanmış krom detaylar oldukça dinamik bir görüntü sunuyor. Alcantara tavan döşemesi otomobilin sportif ruhunu ön plana çıkarıyor. S Line logolu sportif deri koltuklar oldukça şık görünüyor. Elektrikli ayarlanabilir hafızalı koltuklar sürücüyü ve yolcuları kavrayan yapısıyla oldukça konforlu bir yolculuk deneyimi sunuyor. Isıtmalı ve soğutmalı koltuklar farklı hava koşullarında vücut sıcaklığınızı korumanızı ve yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor.

Dört bölgeli tam otomatik klima, Elektrikli açılır / kapanır bagaj kapağı, Audi akıllı telefon arayüzü, Head-up gösterge ekranı, Vakumlu kapılar ve Elektrikli ayarlanabilir, katlanır, ısıtmalı, hafızalı, otomatik karartmalı yan aynalar otomobilin çok daha konforlu olmasını sağlıyor. 

Audi Q8 60 TFSI e Fiyatı 

Audi Q8 60 TFSI e, Avrupa’da £92.800 EURO’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

İkinci El Audi İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here