Audi RS3 Performance Edition, hızseverlerin yeni gözdesi olmaya aday olarak geliyor. Halihazırda RS3, uzun zamandır piyasanın en güçlü hatchback modellerinden birisiydi. Fakat Audi, modeli daha da güçlü kılmak için can atıyordu. Ve sonunda şirket, dünya çapında sadece 300 adetle sınırlı olan RS3 Performance Edition’ı piyasaya sürdü. Yeni R3, sınıfının en hızlısı olacak. Yazımızda sizlere öyle veriler göstereceğiz ki ağzınız açık kalabilir. İsterseniz lafı fazla uzatmadan hızlıca modelin detaylarına geçelim. İşte karşınızda yeni hız canavarı.

Audi RS3 Performance Edition 412 PS Güce Sahip

Audi RS3 Performance Edition, tam bir hız tutkunu olarak piyasaya çıkıyor. Ayrıca modelin kalbinde 2.5 litrelik turboşarjlı beş silindirli bir motor bulunuyor. Bu motor normalde 354 PS güç sunuyor. Fakat Audi, bu gücü 412 PS’ye kadar çıkarmış durumda. Bu ekstra güç ise  takviye basıncını 0,1 bar artırarak ve RS spor egzoz sistemini değiştirerek elde edildi. Bu motorun yanında ise yedi vitesli S tronic çift debriyajlı bir şanzıman mevcut. Bu şanzıman gücü dört tekerleğin tamamına aktarıyor. Bu yeni canavarın maksimum hızı ise tam 300 km/sa. Bu sayede ise model, bahsettiğimiz üzere sınıfının en hızlısı konuma gelmiş durumda. Ayrıca model bir dizi yeni uyarlanabilir amortisörden yararlanıyor.

Ek olarak ise model, Pirelli P Zero Trofeo R lastiklerle sarılmış 19 inçlik koyu mat gri jantlara oturuyor. Diğer yandan Audi, modele siyah bir arka difüzör takmış durumda. Buna göre şirket RS3 Performance Edition’ı yalnızca siyah rozetle satacak gibi duruyor. Fakat modelin daha farklı renk seçenekleri de mevcut olacak.

Kabinde Özel Üretim Detayları Mevcut

Normal RS3’e göre kabinde de bazı değişiklikler mevcut. İlk olarak kabin yine Dinamica mikrofiber ve Nappa deri ile standart olarak sunulan kova koltuklarla donatılmış durumda. Fakat koltukların genelinde Mercato mavisi vurgular mevcut. Diğer yandan ise otomobilin ön panelinde özel bir ‘1 of 300’ rozeti bulunuyor. 10.1 inçlik bilgi-eğlence ekranı da karbon fiber arka planla değiştirilmiş durumda.

Son olarak ise modelden sadece 300 adet üretileceğini hatırlatalım. Ayrıca Audi RS3 Performance Edition modelinin pazara özel fiyatı için henüz bir açıklama gelmedi. Fakat modelin Almanya’da 87.000 €’dan (1.587.196 TL) satışa çıktığı biliniyor. Bakalım ülkemizde durum ne olacak?

Satılık Tüm Audi Hatchback Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here