Station Wagon’ların B Segmentindeki 5 Temsilcisi!

Yıllardan beri gelen süreçte birçok farklı karosere sahip otomobiller üretildi ve üretilmeye devam ediyor. Farklı karoser tipleri, kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun olanı seçmesine olanak sağlıyor. Genişlik, yükseklik veya yerden yükseklik en temel ihtiyaç çeşitlerinden sayılabilir. Bunların arasından ilk akla gelenler sedan, hatchback, station wagon, SUV veya crossover olabilir. Yaygın kullanım noktasında sedan ve hatchback karosere sahip araçlar yüksek paya sahip olsa da son dönemde SUV ve crossover karosere sahip araçlara olan talep de ciddi oranda yükseldi. Bu yazıda ”süper mini otomobil” olarak tanımlanan ve B segmentte yer alan 5 station wagon temsilciyi inceleyeceğiz.

B Segmentte 5 Temsilci!

1- Renault Clio Sport Tourer

Fransız otomotiv devi Renault’un yıllardır üretimini sürdürdüğü kompakt B sınıfı otomobili Clio, ülkemizde üretiliyor. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de başarılı satış rakamlarını her daim yakalayan modelin, station wagon versiyonu da oldukça fazla rağbet görüyor. B segment diyerek geçmemek lazım. Clio Sport Tourer, bagaj hacmi konusunda kullanıcılarına en az C segment otomobiller kadar büyük bir alan sunuyor.

B segmentte station wagon

2- Seat Ibiza Sport Tourer

VAG bünyesinde üretim gerçekleştiren İspanyol üretici Seat, 1985 senesinden beri Ibiza modelinin üretiminden vazgeçmedi. Ibiza, dişli rakibi Polo karşısında oldukça başarılı bir yol izliyor. Aynı zamanda Polo’dan farklı olarak modelin station wagon versiyonu da mevcut. Station wagon Ibiza bagaj hacmi ile abisi Leon’a yaklaşıyor.

3- Dacia Logan MCV

Ekonomik ürün gamı sunan Dacia, Renault ile çıktığı yolculukta son derece başarılı. Hemen hemen üretimini gerçekleştirdiği her model ülkemizde büyük rağbet görüyor. Ticari amaçlar için kullanıldığı gibi bir aile otomobili olarak da kullanılan Dacia Logan MCV’de bu başarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

B segmentte station wagon

4- Mini Cooper Clubman

Premium segmentin en minik temsilcisi Mini, minimal tasarıma sahip modellerini son dönemde büyütmeye başladı. Yeni Mini modelleri, artık seleflerine göre daha büyük boyutlara sahip. Cooper Clubman ise sunduğu geniş hacim ile hiç de ”mini” gibi değil. Clubman’in 5 kapılı versiyona sahip olması ve geniş bir yük alanı sunması Mini kullanıcılarına yenilerini ekliyor. Şüphesiz, Mini Cooper Clubman’in en dikkat çekici özelliği iki parçadan oluşan bagaj kapağı.

B segmentte station wagon

5- Skoda Rapid Spaceback

B ve C segmentin arasında kalan ve B+ olarak adlandırabileceğimiz Skoda Rapid, sadece segment konusunda değil karoser konusunda da kafaları biraz karıştırıyor. Hatchback ve station wagon arasında kalan bu model, boyutları ile bir station wagon’u andırıyor. Çek üretici Skoda’nın bu segmentteki temsilcisi Rapid, tasarımı ve sundukları ile öne çıkıyor.

İkinci el satılık station wagon otomobil ilanları

Station Wagon Kültürü Hakkında Bilgiler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here